Společníkem na cestách jim bude jejich oblíbený nápoj. Celý projekt proto nazvali S kávou na cestách. „Je to pro nás symbol pohody. Prostředek, jak získat nové přátele," vysvětluje Mrvová.

Do ciziny si s sebou povezou i českou kávu ze své oblíbené brněnské pražírny. Zpátky domů si zase přivezou tu americkou.

Přestože vyrážejí až v září, na cestu se připravují už teď. „Zařizujeme očkování, sháníme sponzory. Začali jsme běhat, jezdíme na kole," zdůrazňuje Kopeček.

Jeho partnerka se do ciziny podvědomě chystá trochu jinak. „Dělám to asi nevědomky, ale přijde mi, že víc jím. Dělám si zásoby do budoucna," směje se Mrvová.

Jednou z mnoha věcí, na které se těší, je setkávání s novými lidmi. „Samozřejmě, že nás každý upozorňuje, ať si dámě pozor na spoustu věcí. Já si ale myslím, že se tam setkáme s milými lidmi, kteří nás budou ochotní třeba ubytovat. Budeme takoví bořiči mýtů," zdůrazňuje studentka.

Oba jsou milovníci přírody. Kopeček je navíc vystudovaný zoolog. „Chystáme se do přírodních parků, vyšších hor, ale i do měst. Určitě chceme jet za tučňáky do Patagonie nebo do Ohňové země," přibližuje některé z jejich cílů Kopeček.

Své budoucí povolání na cestách využije i Mrvová. Zážitky z jejich cest totiž postupně sepíše.

O tom, jaké to je cestovat napříč Amerikou se na podzim dočtou i čtenáři Rovnosti.