K sladké pochoutce se dostal náhodou. „Byl to takový bleskový nápad," popisuje Tony. Začal shánět informace o pěstování kakaa i výrobě čokolády, až nakonec skončil s mačetou na kakaovníkové plantáži v Karibiku, kam vyrazil na zkušenou.

Po návratu přišla na řadu otázka: Kde vzít stroje na výrobu? „Ty, které se nevyplatilo stavět, jsem koupil a drobně upravil. Ostatní jsem si sám vyrobil. Když je někdo vidí, tak nechápe, že opravdu nejsem vystudovaný inženýr," říká Tony. Poté už si jen vyřídil povolení od úřadů a zhruba před půl rokem výrobnu otevřel.

Čokolády z Chocolate Hillu, jak se továrna jmenuje, vyrábí Antonín Branč výhradně v bio kvalitě. „Používám pouze odrůdu Criollo, které se na světě sklidí jen asi tři procenta z celkové produkce kakaových bobů. Velcí výrobci přitom skoupí různé odrůdy, sesypou je na hromadu a tím docílí toho, že jejich čokolády vždy chutnají stejně," vysvětluje rozdíl Tony.

V současnosti pobývá Tony pracovně v Anglii, ale na podzim se chce vrátit zpátky do Brna. Chystá totiž další čokoládový projekt.