„Kromě této ukázky předvedou naši studenti také bojový systém Musado, který používá česká armáda. Na stánku vystavíme také simulátor bojové akce, který připomíná složitou počítačovou hru," nalákal návštěvníky veletrhu mluvčí Univerzity obrany Vladimír Šidla.

Mezi vystavovateli nebude chybět ani Masarykova univerzita, která chce zaujmout vědeckými pokusy. „Máme připravené nejrůznější interaktivní hry z prostředí výzkumu toxických látek, neobvyklé pokusy s kapalným dusíkem nebo měření na přístroji pro diagnostiku a analýzu složení lidského těla, který každému zjistí poměr svalů, tuků a vody," řekla mluvčí univerzity Tereza Fojtová.

Vysoké učení technické připravilo počítačovou trojrozměrnou prohlídku školních budov. „Čekají na ně nasnímané učebny, laboratoře, prostředí na fakultách, ale také menzy, koleje nebo sportoviště," sdělila mluvčí školy Jitka Vanýsková.

Gaudeamus se v Brně koná už po devatenácté a v pavilonu F se letos představí přes 3800 oborů. Určený je zejména žákům třetích a čtvrtých ročníků středních škol. Veletrh začíná v úterý a potrvá do pátku.