Na své si ale přicházejí i milovníci dobrého vína nebo piva. Pořadatelé pro ně připravili například pivní ulici, navštívit mohli také veletrh Vinex. „Manželku jsem nechal na kolotočích a sám jsem šel degustovat," směje se třeba Pavel Koutný.

Nejvíc se na festivalu ale baví děti. „Mami, kup mi balónek, mám jich málo," volá malá dívka, která v ruce už svírá pět nafukovacích balónů znázorňujících zvířata. Matka se jí snaží vysvětlit, že jich už má dost. Nakonec ale podléhá a kupuje nafukovacího psa. „To je ale poslední," říká dívce s přísným výrazem. Sama ale nejspíš ví, že to určitě není pravda.

Dvanáctiletý Pavel Kopřiva zase zdolává umělou horolezeckou stěnu. Jakmile z něj instruktor sundá výstroj, tvrdí, že ji ani nepotřeboval. „Nahoru bych to zvládl bez ní. Ale dolů by to šlo hůř. Musel bych seskočit do nafukovacích polštářů," přemýšlí nahlas.

Kolem osmé hodiny provozovatelé některých atrakcí pomalu končí. Lidé ale na výstavišti zůstávají. Čeká na ně totiž první z ohňostrojů přehlídky Ignis Brunensis.