Beachvolejbal pod střechou, finská sauna v centru města nebo stavba pětadvacetime­trového bazénu – to jsou některé ze zvažovaných změn v provozu brněnských bazénů. Zatímco některé novinky již jejich provozovatel zavedl, na některé si lidé počkají i roky.

NOVÁ PĚTADVACÍTKA. Vznik nového pětadvacetime­trového bazénu na plaveckém stadionu Lužánky projednává v současnosti jeho provozovatel společnost Starez – sport. „Pokud by vše šlo dobře, bazén s minimálně šesti plaveckými dráhami by mohli lidé využívat už za dva roky," nastínil ředitel společnosti Martin Mikš.

V současnosti nabízí stadion padesátimetrový plavecký bazén a další sloužící k rekreaci. Podle ředitele by mohly například rodiny s dětmi více využívat pětadvacetimetrový bazén a uvolnit tak největší prostor pro plavce. Na stadionu jednají také o stavbě nového wellness v prostorách pod hledištěm.

OPRAVA RIVIÉRY. Problémy s prosakující vodou řeší už dlouhodobě koupaliště Riviéra. Denně ztrácí až dvě stě metrů krychlových vody. „Od února 2017 budeme opravovat koryto bazénů, skončit bychom měli v květnu 2018," sdělila mluvčí společnosti Michaela Radimská.

Koryta vyplní nerezové vložky a přibudou také herní prvky a vodní atrakce. Jedním z nich by měl být také tobogán se skluzavkou. Náklady společnost odhaduje na dvě stě milionů korun.

Problémy s prosakující vodou řeší už dlouhodobě koupaliště Riviéra. Koryta vyplní nerezové vložky a přibudou také herní prvky a vodní atrakce. Jedním z nich by měl být také tobogán se skluzavkou. Náklady společnost odhaduje na dvě stě milionů korun.Zdroj: Archiv Starez - sport

KRYTÝ BEACHVOLEJBAL. Změny se dotknou i beachvolejba­lových kurtů, které chce Starez zastřešit. „Zastřešených kurtů na plážový volejbal v Brně je velmi málo a zájem je velký. Do areálu by se tak dostal nejen letní provoz," prohlásil předseda představenstva společnosti Starez Antonín Crha.

KLUZIŠTĚ PŘESUNOU. Mobilní kluziště za Lužánkami plánuje vedení přesunout na Riviéru. Ledová plocha ustoupí v budoucnu kvůli stavbě zimního stadiónu. Životnost mobilního kluziště je přibližně deset let. „Toto kluziště slouží šestým nebo sedmým rokem," poznamenal ředitel společnosti.

Výhodou přestěhování je i to, že na Riviéře zvažuje Starez zastřešení kluziště, což by mohlo prodloužit bruslařskou sezonu o měsíc až měsíc a půl. Letos ale zájemci o bruslení zamíří stále za Lužánky. V případě příznivého počasí se tam začne bruslit již začátkem prosince.

Úpravu ledové plochy nadcházející sezonu zajistí nová rolba. Předchozí rolba sloužila osmadvacet let.

FINSKÁ SAUNA. Přes prázdniny vznikla v Lázních Rašínova finská sauna, kterou může v jednom okamžiku používat až dvacet lidí. „Úpravy trvaly přibližně jeden a půl měsíce," zmínila Radimská.

V lázních vznikl také nový ochlazovací bazének a odpočinková místnost se přesunula do opravených prostor v horním patře.

PARKOVÁNÍ NA PONÁVCE. Krytý bazén Ponávka má dlouhodobý problém se zajištěním parkovacích prostor pro zákazníky. „Podařilo se dojednat, že od pěti hodin odpoledne do zavíracích hodin je možné využít parkování u úrazové nemocnice, která ho v této době tolik nepotřebuje," uvedl Crha.

Zároveň na bazénu v létě opravili šatny, sprchy a pokladny.