Původně ale magistrát plánoval pouze drobnou změnu v Kounicově ulici, kde měla vzniknout zastávka bez ostrůvků. Byla by levnější a mohla stát už letos. „Rada ale odsouhlasila stavbu plnohodnotné obousměrné zastávky pro tramvaje linky číslo 12 i trolejbusy," sdělila mluvčí radnice Denisa Kapitančiková. Zastávka Nerudova ale nezanikne. Nadále na ni zastaví tramvaje číslo 12.

dřívější plány
- minulé vedení magistrátu neúspěšně plánovalo stavbu zastávky už na jaře 2005
- v roce 2010 plány obnovil bývalý náměstek primátora Robert Kotzian, řešení nenašel
- stavbu loni opět oživil ředitel knihovny Tomáš Kubíček

Ve směru do centra dělníci postaví nástupní ostrůvek dlouhý pětašedesát metrů a široký dva a půl metru. V opačném směru jízdy se rovněž počítá s nástupním ostrůvkem. „Aby nedocházelo ke kolizím hromadné a osobní dopravy, plánujeme postavit zastávku mimo jízdní pruhy," doplnila Kapitančiková.

Podle vedoucího odboru dopravy na brněnském magistrátu Vladimíra Bielka bude v místě obtížné vyřešit množství sítí, které nad zastávkou povedou. „Pokud rada magistrátu odsouhlasí investici, stavět se začne nejdříve za dva roky," doplnil Bielko.

Plány vítá i dopravní podnik. „Lidem, kteří jezdí do knihovny trolejbusem, zastávka chybí. Vzdálenost mezi zastávkou Sušilova a Klusáčkova je totiž velká. Musíme ale vše zkoordinovat tak, aby se neprodloužila jízdní doba na lince číslo 12," řekla mluvčí podniku Barbora Lukšová.