Změny, které přineslo rozhodnutí Ústavního soudu, podle něhož by se nově měl o pohotovosti starat kraj, se podle radních projeví nejspíš už během příštích měsíců.

„Nejprve musíme vyřešit, co bude dál se zubní pohotovostí, která v lednu končí ve svatoanenské nemocnici,“ uvedl radní kraje František Adamec. Stomatologickou am〜bulanci by měl podle všeho provozovat soukromník.

„Budeme vypisovat výběrové řízení. Současně jsme jednali se stomatologickou komorou, která by nám měla dodat lékaře,“ vysvětlil Adamec. Kdo a kde pohotovost od ledna příštího roku povede, to se podle radních lidé dozvědí v polovině prosince.

Zubní pohotovost ale není jediné zdravotnické zařízení, které se bude měnit. Přesouvat se má také dětská pohotovost, která už léta sídlí v Bílém domě na Žerotínově náměstí.

„Ambulance pak bude v Dětské nemocnici v Černých Polích. Myslím, že je to logické. Už nyní posílají lékaři dětské pacienty rovnou do Dětské nemocnice, kde jsou lepší podmínky pro podrobné vyšetření,“ dodal krajský radní Adamec.

Více čtěte zde: Lékařských pohotovostí v kraji ubude