Lidem tak slouží od konce listopadu nové lavičky nebo odpadkové koše. Původně vyšlapané cestičky nahradila zámková dlažba. Dětské hřiště s novými herními prvky se přesunulo od rušné Merhautovy ulice do bezpečné vzdálenosti k ulici Zemědělské, k odpočinku návštěvníků přispěje i zeleň. „Ohlasy máme i záporné. Dostali jsme třeba stížnost od paní, které se nelíbilo, že v parku zůstalo moc tújí," řekl starosta Brna-severu Rostislav Hakl.

Na rohu Merhautovy a Venhudovy ulice přibyly také podzemní kontejnery na tříděný odpad. Jedná se již o třetí podzemní kontejnery v městské části. „Reagovali jsme na ohlasy lidí, kteří chtěli větší kontejnery v hezčím provedení. Uvítali i nižší hlučnost při vhazování skla," vysvětluje Hakl. Kontejnery již slouží na křižovatce Černopolní a Zemědělské a u Schreberových zahrádek. V brzké době vzniknou i v Divišově čtvrti a na Lesné.

Další nové hřiště v městské části Brno-sever čeká na své první návštěvníky v Třískalově ulici na Lesné. Na něj se těší i třiatřicetiletá Petra Kašpárková. „Hřiště díky úpravě prokouklo. Určitě sem budeme rádi chodit se synem, až bude pěkné počasí," těší se žena.

Úpravy stály skoro milion korun. Asfaltový povrch nahradil polyuretan, jsou tu i nové herní prvky a pískoviště.

VĚRA SYCHROVÁ