VYBERTE SI REGION

Zelené pivo už se vaří, Starobrno ho připraví 4,5 tisíce hektolitrů

Brno - Stylový nápoj na oslavy velikonočního Zeleného čtvrtku už podeváté nachystá brněnský pivovar Starobrno. Sládci začali tento týden vařit zelené pivo. Letos ho pivnice a restaurace nabídnou 4,5 tisíce hektolitrů.

4.2.2014 9
SDÍLEJ:

Zelené pivo se připravuje podle tajné receptury a obsahuje i výtažek z kopřiv.Foto: DENÍK/Attila Racek

„Zelené pivo se vaří tradičním způsobem na dva rmuty podle originální receptury. Při varu se do piva přidává výluh obsahující několik druhů bylin, například z kopřivy. Po přidání kvasnic pivo kvasí po dobu osmi dnů a poté několik týdnů při teplotě jeden stupeň Celsia zraje," popsala mluvčí pivovaru Kateřina Beute. Jak pivo dozraje, sládci ho přefiltrují, přidají do něj likér a stočí ho do sudů. Pivnice ho začnou nabízet přesně na Zelený čtvrtek, který letos připadá na 17. dubna.

Autor: Petra Kozlanská

4.2.2014 VSTUP DO DISKUSE 9
SDÍLEJ:

Vdechování inzulinu? Díky modelu plic vědců z Brna

Brno - Namísto injekčního vpichování mohou v nejbližších letech pacienti s cukrovkou inzulin vdechovat. Taková je vize projektu vědců z Vysokého učení technického v Brně, kteří vyvinuli nejdokonalejší model plic na světě. „Jde o novinku ve výzkumu proudění aerosolů v plicích člověka," uvedla mluvčí vysoké školy Radana Kolčavová.

AKTUALIZOVÁNO

Kometa ztratila derby s Olomoucí ve druhé třetině, prohrála venku popáté v řadě

Olomouc, Brno – Mizerná venkovní série sráží hokejisty Komety níž extraligovou tabulkou. Brněnský celek na hřišti soupeře podlehl už popáté za sebou, když v pátek večer padl s Olomoucí 2:5.

Opilci na dětský tábor zaútočili s motorovými pilami, popsal oceněný psovod

Újezd u Rosic, Praha – Za rozraženou vstupní bránou dětského letního tábora stojí pětice opilých mužů máchajících zapnutými motorovými pilami. Proti nim se postavili instruktoři v čele s psovodem Vojtěchem Konečným a jeho vlčákem Hankem.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies