„Chceme být moderní stranou a ukázat, že rovné příležitosti mužů a žen nejsou v našem programu jen prázdné gesto. Tento princip uplatňujeme i v orgánech strany a na kandidátkách. Ženy do politiky patří a ukazuje se, že naše starostky jsou úspěšné. Spolupředsednictví funguje u zelených nejen v Německu, ale i ve Švýcarsku či ve Švédsku," řekla Drápalová.

Předsedkyně také hovořila o prioritách, které by měly straně přinést úspěch v krajských volbách v příštím roce a ve sněmovních volbách v roce 2017. „Zahájíme jednání s našimi potenciálními partnery, s kterými bychom mohli v krajských volbách tvořit už předvolební koalice. Jde o KDU-ČSL, Starosty a nezávislé a Českou pirátskou stranu," řekla Drápalová. Dalším krokem k úspěchu má být vzdělávání vlastních lidí. „Chceme do nich investovat, abychom je připravili odborně a zároveň jim dali komunikační a marketingové nástroje pro úspěšnou kampaň," dodala. Nyní má strana zastoupení ve třech krajských zastupitelstvech, chtěla by se dostat aspoň do osmi. A ve sněmovních volbách je cílem překročit klíčovou hranici pěti procent.

Mezi programové priority budou i nadále patřit ekologická témata, konkrétně prolomení těžebních limitů v severních Čechách či moderní energetická koncepce země, která jde proti současným snahám vlády. „Ta se snaží pouze o rozšíření zdrojů, což je zastaralé myšlení. Je naopak potřeba energii šetřit a efektivně ji využívat," řekl nový první místopředseda Petr Štěpánek. Prolomení těžebních limitů podle něj slouží ne ekonomice státu, ale pouze korporátním zájmům.

Zelení také chtějí lidem vysvětlovat, že nejsou ti, kteří neustále jen něčemu brání, ale že hájí lidská práva a svobody. „Čelíme propagandě, kdy se naše snažení neprezentuje jako boj za lidská práva, ale bránění ekonomickému rozvoji země. Je potřeba to lidem vysvětlit, že každému z nich se může stát, že se mu za domem bude stavět dálnice, továrna či supermarket. Chceme, aby se plánovalo efektivně a stavěly se potřebné stavby," doplnila Drápalová.