„Celý komplex je zdevastovaný. Od jeho otevření ho nikdo neopravoval. V některých částech nemůžeme topit vůbec, v dalších omezeně. Trubky jsou totiž popraskané. Špatná je i vzduchotechnika a okna, která netěsní. Hlavně do hotelových pokojů fouká a zatéká," řekla manažerka Bobycentra Lenka Koutníková.

V devítipatrové budově teď funguje jen kavárna Café Shiny, laser show hall, kadeřnictví a příležitostně salon Café de Paris. „V prezidentském apartmá, které si oblíbila například zpěvačka Lucie Bílá, jsme museli několikrát vypouštět bazén. Byl zanesený žabincem. Zápach tu ale stejně zůstal," řekla Koutníková.

Společnost Bobycentrum Alfa, která areál vlastní, komplex do loňského podzimu pronajímala. „Po nájemnících zbyly dluhy, nepořádek a zanedbané prostory. Bobycentrum opravy nutně potřebuje. Chceme ho zrekonstruovat a udělat v něm čtyřhvězdičkový hotel," řekla manažerka.

Opravy za 100 až 150 milionů korun si ale firma nemůžeme dovolit bez provozu kasina, které je součástí komplexu. „Jeho fungování zajistí měsíční příděly peněz. Nájemník kasino jako jediné z celého areálu před dvěma lety opravil," řekla Koutníková. Královopolská radnice ale v prosinci zakázala veškerý hazard na svém území vyhláškou. Majitelé Bobycentra proto požádaly vedení radnice o výjimku pro provoz kasina. „Zatím s námi nekomunikují," sdělila Koutníková. Podle starosty Romana Vykoukala radnice dostala žádost pozdě. „Doručili nám ji až měsíc po tom, kdy jsme schválili vyhlášku," řekl starosta.

Majitel nechce areál nechávat prázdný. „Pokud se nám nepodaří získat výjimku, uvažujeme i o jiných variantách, například přeměně areálu na ubytovnu pro sociálně slabé ze severu České republiky nebo vysokoškolské koleje," řekla Koutníková.

V roce 1993 otevřel Bobycentrum jeho původní majitel Lubomír Hrstka. Bobycetrum Alfa areál koupila o deset let později. „Budovu jsme pronajali další firmě. Řádně ale neplatili, proto jsme je poslali do konkurzu. Museli jsme za ně zaplatit skoro pět milionů za energie," doplnil majitel Petr Masojídek.