Nově nabobtná o víc než polovinu. Möbelix zabírá deset tisíc čtverečních metrů a nová přístavba bude šestitisícová. „V místě vznikne 198 parkovacích míst. Předpokládaný termín zahájení stavby je letos v dubnu a dokončení v srpnu," uvedl v oznámení záměru jeho autor Jakub Bucek.

Už nyní jsou přitom v okolí problémy s dopravou. „Podle dat z roku 2015 denně úsekem projíždí v průměru třiapadesát tisíc vozidel," vypočetl mluvčí ředitelství silnic a dálnic Jan Studecký.

Nákupní zóna∙ V nákupní zóně sídlí Asko, Sconto a Möbelix
∙ Do konce srpna má přibýt přístavba s XXXLutz
∙ V plánu je i rozšíření dálnice

Do oblasti zajíždí také linky hromadné dopravy. „Už v listopadu jsme spoje posilovali," vzkázala mluvčí brněnského dopravního podniku Barbora Lukšová. Podle modřické místostarostky Hany Chybíkové už další rozrůstání nákupní zóny u Olympie nehrozí. „Dokud bude na radnici současné vedení, tak další rozšíření po naplnění současné zóny neschválíme," uvedla Chybíková. Modřická nákupní zóna má ovšem pro město i přínosy. „Máme příjem z daně z nemovitostí a pak také z daní zaměstnanců, kteří tam pracují," připustila Chybíková.

Umístění tolika prodejen s nábytkem do jedné oblasti považuje za zvláštní ekonom z Masarykovy univerzity Josef Kunc. „Je to typické spíše pro diskontní prodejny, ale ne v segmentu nábytku," uvedl.