Kde se tedy bere v lidech nenávist vůči někomu, kdo je jiný? Polský prezident Andrzej Duda před druhým kolem volby hlavy státu mocně zadul na homofobní notu, když na adresu sexuálních menšin uvedl: „Nejsou to normální lidé.“

Všichni proti Babišovi

Odezva se dostavila v podobě hysterického odmítání jeho protikandidáta Rafala Trzaskowského, který je k LGBT komunitě vstřícný. Web Onet.pl přinesl názory dvou obyvatel obce Godziszow, kteří míní, že jinak sexuálně orientovaným lidem „je třeba zlámat vaz nebo je rozstřílet“, a pro tyto „zvrhlíky bylo třeba v Majdanku dávno otevřít krematorium“. Podobný fanatismus by měl být trestný, ale hlavně by ho měla kategoricky odmítnout celá společnost.

Začíná to totiž zdánlivě nevinně: tykáním Vietnamcům a jejich označováním za rákosníky nebo primitivními pokyny hokejového trenéra Stloukala svěřencům ohledně stravovacích návyků: „Nechci vidět, že budete žrát nějaký čínský přejetý psy, kebaby u těch cikánů smradlavejch špinavejch“. Schválně, odhlásili byste své dítě z takto vedeného klubu, nebo vám podobné výroky vlastně nevadí?

Muchova pražská zápletka