Jsem přesvědčený, že udělal velmi dobře, jeho kariéra by se mohla ubírat správným směrem. Jedná se o velice kvalitního fotbalistu, ale "hotový“ ještě zdaleka není. U takto mladého hráče nejde jen o fotbal. Musí si zvykat na nové zázemí, umět výborně řeč a v neposlední řadě tu je stesk po domově. Na přestup do zahraničí má chlapec ještě dost času a je zbytečné, aby se tím v těchto letech zatěžoval. Když ve Spartě vydrží ještě dva tři roky, bude na odchod do velkého evropského klubu připraven.

Adam Hložek
Hložek: Nejmladší eso. Dva faktory, proč může vylepšit reprezentaci

Jeho příklad zároveň slouží jako vzor pro ostatní talenty. Většina z nich touží hrát co nejdříve venku. To je špatně.

Nominace Hložka do reprezentace je od pana Šilhavého velice logický krok. Maximálně s tím souhlasím. Troufám si tvrdit, že svoji roli Adam splní. Vždyť současný nároďák je především o hráčích české ligy a slouží jako příklad pro všechny talentované fotbalisty, aby neměli zaječí úmysly. Jak vidno, i odsud se lze dostat do reprezentace, vydělat si pěkné peníze a zákonitě si tak říci o kvalitní zahraniční angažmá.

Adam Hložek (vlevo)
Šilhavý nominoval na Ligu národů. Premiéra čeká sparťana Hložka

Po přestupu pak s vámi už nikde nebudou zacházet jako s kusem hadru. Na to vemte jed. Podívejte se na Nedvěda, Poborského, Šmicra a spol. Ti vesměs odešli ven až po úspěšném evropském šampionátu v roce 1996. To už něco uměli.

Kdo je Tarzan, nový expert Deníku

Petr Průcha, bývalý útočník Chmelu Blšany

Do ligy se fotbalista z Nového Bydžova, který prošel mládeží v Hradci Králové, dostal díky výkonu v exhibičním zápase proti Kozlovně Ládi Vízka. Při přáteláku zaujal trenéra Blšan Miroslava Beránka. Proslul tvrdou, ale férovou hrou.

Nyní trénuje mládež v novobydžovské Cidlině, navíc píská krajské soutěže.

Nebojí se pojmenovat a poukázat na problémy v českém fotbale.