Ještě před pár dny si šestnáctiletá dívka ze severu Moravy užívala bohémského života. Utekla z výchovného ústavu a rozhodla se žít na vlastní pěst. Živila se ovšem zlodějinou a na krádeže doplatila. V Brně dívku kvůli krádežím s téměř stotisícovou škodou zadrželi v úterý policisté.

„Dívka byla na svobodě skoro rok. Její spanilá jízda za krádežemi po celé republice skončila v jednom z brněnských supermarketů. Tam přímo před očima nakupujícího policisty sebrala jiné zákaznici kabelku s osobními doklady a penězi,“ uvedl mluvčí brněnské policie Bohumil Malášek.

Nakupující policista sice na sobě neměl uniformu, ale byl stále ve střehu. Dívku zadržel a předal svým kolegům. Těm se už v první fázi výslechu podařilo mladé pachatelce, která se policistům snažila vnutit jinou identitu, prokázat řadu drobných krádeží se škodou téměř sto tisíc korun.

Kriminalisté mladistvou pachatelku viní z několika trestných činů. Mezi nimi figuruje krádež, neoprávněné držení platební karty a poškozování cizích práv. „I když je pachatelka mladistá, soud ji poslal do vazby,“ doplnil Malášek.