Prodavačka, která se ve čtvrtek vracela z polední přestávky do prodejny v brněnské Grohově ulici, dělala všechno jako kdykoliv jindy. Odemkla dveře, vytáhla roletu a šla uložit tyč od bezpečnostních mříží. V tom si všimla chlapce, který vychází ven jakoby se nechumelilo. V ruce měl dvě igelitky a jakmile ho překvapená prodavačka zmerčila, dal se na útěk.

„Pohotová prodavačka mu stačila tašky z ruky vytrhnout. Kromě řetízku z bílého kovu našla žena v další tašce také české koruny a zahraniční měnu. Po zevrubné prohlídce zjistila, že v prodejně chybí jak řetízek, tak mobilní telefon a peníze z příručního trezoru, který výrostek násilně otevřel a vzal si z něj co potřeboval,“ řekl mluvčí brněnských strážníků Zdeněk Novák.

Hodnota věcí, s nimiž mladý zlodějíček utekl, činí téměř jedenáct tisíc korun. Podle prodavačky se chlapec zřejmě v obchodě před jejím odchodem ukryl a po dobu její nepřítomnosti kradl. „Přivolaní strážníci ihned prohledali okolí incidentu, nikoho podezřelého se jim najít nepodařilo. Případem se nyní zabývají policejní vyšetřovatelé,“ dodal Novák.