Běhat po střechách posilněný alkoholem dost dobře nejde. Své síly přecenil i pětadvacetiletý muž, kterého v pondělí večer zadrželi brněnští policisté. Zloděj, který v centru města kradl měděné plechy za zhruba čtyři tisíce korun, totiž mohl místo v policejní cele skončit v márnici.

„Pachatel se nejdříve řádně posilnil alkoholem a vydal se pro měděné plechy na střechu jednoho z domů ve středu města. Jako zloděj však zklamal. Při krádeži ho přistihla policejní hlídka. Před níž se dal na útěk. Protože měl v krvi nejméně půldruhé promile alkoholu, nemohl útěk skončit jinak než pádem,“ řekl brněnský policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Utíkající zlodějíček ztratil rovnováhu a upadl ze římsy z výšky asi dvou metrů. Mladík spadl tak nešťastně, že ho musela odvézt záchranka do nemocnice. „Muž při pádu utrpěl vážné poranění hlavy a krvácení do mozku,“ přiblížil Malášek zranění pachatele, kterého ještě v nemocnici vyslechli vyšetřovatelé. Na nemocničním lůžku si také vyslechl obvinění z trestného činu krádeže.