Silnice se mu moc nelíbila a tak se vydal na koleje. Řeč je o dvaapadesátiletém řidiči. Ten si to ve čtvrtek se svou dodávkou namířil na tramvajové koleje v křižovatce v brněnské Minské ulici, kde „zaparkoval“ a za volantem svého auta usnul.

„Mercedes stojící na netradičním místě vzbudil v podvečer pozornost ostatních účastníků dopravního provozu. Řidič projíždějící tramvaje se ho spolu s dalšími cestujícími snažil probudit. Jaké bylo jejich překvapení, když zjistili, že muž je na mol,“ uvedl k jednomu ze čtvrtečních výjezdů brněnský policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Cestující z tramvaje tedy celou věc nahlásili operačnímu důstojníkovi na policejní tísňové lince a auto společnými silami odtlačili do jedné z vedlejších ulic.

„Hlídce se nakonec unaveného muže podařilo probudit. Následovala dechová zkouška, která ukázala, že má v krvi něco málo přes tři promile,“ doplnil Malášek.

Muži zákona ho proto převezli na záchytnou stanici do Černovic. Když příští den procitl, putoval do policejní cely. Tam se také dozvěděl, že čelí obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Pokud se případ dostane až k soudu a muže shledá vinným, mohl by mu pobyt strávený za zdmi věznice ukrojit až jeden rok z jeho života.