Gentlemanem rozhodně není šestadvacetiletý cizinec, který na konci letošního října navštívil diskotéku v Tišnově na Brněnsku. Do oka mu tam padla čtyřicetiletá žena z Blanska, kterou se snažil „sbalit“ nevybíravým způsobem. V uplynulých dnech si cizinec vyslechl od policejního komisaře obvinění z trestného činu omezování osobní svobody. Ve vězení může strávit až dva roky.

„Když žena vyšla z podniku na ulici a chtěla si zavolat taxi, vyšel za ní mladý cizinec. Ženu vzal pod ramenem a zatáhl ji o pár desítek metrů naproti do vchodu do dalšího, ale zavřeného podniku. Tam ji žduchnul na zem na schody a s otevřeným poklopcem nad ní vyžadoval orální sex, přičemž jí bránil v tom, aby vstala,“ popsal případ mluvčí policie Brno-venkov Aleš Mergental.

Ženě se nakonec s voláním o pomoc podařilo vysmeknout a utéci jen s drobnými oděrkami, ale nepříjemným zážitkem. Policisté při vyšetřování zjistili, že násilníkem měl být právě šestadvacetiletý muž z ciziny pracující v okolí Tišnova. Hledaný muž odjel po incidentu do své domoviny.

„Když se dozvěděl, že jej potřebuje vyslechnout policie, vážil cestu zpět na Tišnovsko, s policisty spolupracoval. Policisté jej obvinili z trestného činu omezování osobní svobody, za což zákon ukládá až dva roky vězení,“ dodal Mergental.