Špatný den mělo ve čtvrtek šest lidí, po kterých pásla policie v celostátním pátrání. Když museli policistům ukázat doklady, zjistilo se, že si užívají svobody, ačkoliv by měli být pod zámkem.

„V brněnské ulici Cejl kontrolovala hlídka dvacetiletého mladíka, který odpovídal popisu hledaného člověka. Policisté zjistili, že na muže vydal soud příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody a tak mladík putoval rovnou do vazební věznice. Podobný osud stihl i třiadvacetiletého muže nedaleko hlavního vlakového nádraží, na něhož vydal soud zatykač. I on skončil za mřížemi,“ řekla Deníku.cz brněnská policejní mluvčí Andrea Procházková.

Zmínění dva muži nebyli jediní, kteří museli vyměnit pobyt na svobodě za nehostinné prostředí policejní cely či malou vazební místnost. Policisté vypátrali také třiatřicetiletého zloděje, který má na svědomí několik krádeží. Hlídka ho objevila v Bauerově ulici v brněnských Pisárkách.

V herně v ulici Milady Horákové v brněnských Černých Polích se zase ukrýval třiapadesátiletý muž. Přestože měl děti, nehodlal na ně platit. To zřejmě dopálilo jeho ženu, která na neplacení výživného upozornila soud. Policie po něm pátrala několik týdnů. Až ve čtvrtek ho objevila. Peníze pro děti klidně házel do hracích automatů. Teď je bude místo do blikajících strojů dávat ženě.

Dalšího muže kontrolovala hlídka ve Vídeňské ulici. „Jednalo se o devětačtyři­cetiletého bezdomovce, kterého pohřešoval jeho kamarád. Muž policistům slíbil, že se s kamarádem spojí. Po Dukelské ulici se zase potuloval patnáctiletý chovanec, který utekl s diagnostického ústavu. Policisté ho ještě tentýž den do ústavu přivezli,“ doplnila Procházková k dalším případům.