Než se stačil vzpamatovat, leželi na něm tři po zuby ozbrojení muži. Tak dramatické bylo čtvrteční zadržení čtyřicetiletého Ukrajince u obchodního centra Futurum v brněnské Vídeňské ulici. Je podezřelý z organizování prostituce.

„Mezinárodní zatykač na Ukrajince vydal soud Ivanofrankovské oblasti na Ukrajině v roce 2006, a to pro trestný čin obchod s lidmi. Prvotní informace, že by se pachatel mohl zdržovat na území České republiky, získali detektivové našeho útvaru zhruba před dvěma měsíci,“ řekla mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Blanka Kosinová.

Detektivové začali okamžitě po nebezpečném kuplíři „pást“. Později mu přišli na stopu. Zjistili, že hledaný muž pobývá v jednom z nočních klubů na Znojemsku. Zadržet pachatele se kriminalistům podařilo až dnes a to na velmi frekventovaném místě. I kvůli tomu se odehrálo zatýkání velmi rychle. Při zákroku nedošlo podle informací policie ke zranění ani škodám na majetku.

„Kuplíř je nyní v policejní cele, kde čeká na uvalení extradiční vazby. Zadrženého muže se budou policisté dotazovat také na to, zda neorganizoval trestnou činnost i na území České republiky. Na Ukrajině mu za obchodování s lidmi hrozí až dvanáctileté vězení,“ dodala Kosinová.