„Oslava začne o půl druhé odpoledne na nádvoří Nové radnice. Kromě ředitele městské policie Daniela Šímy a předsedy bezpečnostní komise Jiřího Olivy, vystoupí také primátor Roman Onderka,“ vyjmenoval účastníky tiskový mluvčí magistrátu Pavel Žára.

Dvaašedesát strážníků a zaměstnanců policie se může těšit na pamětní medaile. „Dostanou je ti, kteří měli ke své práci dlouhodobý a aktivní přístup. Máme také vydaný soubor fotek a textů, který bude sloužit jako almanach,“ popsala plánované slavnosti tisková mluvčí Denisa Kapitančiková.

Už od začátku svého vzniku pracují policisté v revírech. „Za tu dobu se počet revírů zvýšil na osm. Kromě toho začaly fungovat i specializované jednotky, například psovodi nebo poříční stráž na Brněnské přehradě,“ dodala Kapitančiková.

Městská policie v Brně začala pracovat s pouhou stovkou strážníků. „O pár let později už jich bylo více než pět set,“ uvedla Kapitančiková.

Přitom dostat se mezi modré uniformy není tak jednoduché. „Ze stovek žádostí o přijetí, kterými jsme každoročně zahrnuti, vybereme jen pár nejlepších. Díky tomu se u nás zaměstnanci moc nestřídají, což je pro kolektiv vždycky dobré,“ pochvaluje si policejní mluvčí. Podle ní je právě brněnská městská policie, díky svým úspěchům, vzorem i pro další města.