Mělo to být setkání, kde se chtěli manželé usmířit. Místo sladkých řečí, lahve dobrého pití a něžných polibků však skončil večer v jednom bytě v brněnských Černých Polích bitím a týráním.

„Dvaapadesátiletý muž v minulých měsících své o čtyři roky mladší ženě zejména pod vlivem alkoholu velmi často vulgárně nadával, urážel ji před spolupracovnicemi, vyhazoval z bytu a mnohokrát i napadl,“ řekl brněnský policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Manželka hrubiána tíživou situaci před několika dny vyřešila rázně. Sbalila si kufry a odešla. Muž se jí ale nechtěl vzdát a posílal jí výhružné textové zprávy. V nich manželku varoval, že když se k němu zpátky nevrátí, zabije se. Žena tlaku manžela podlehla a v obavě, že by si opravdu ublížil, přišla za ním.

Návštěva skončila krutou scénou. „Opilý muž ženu fyzicky napadl, několikrát ji udeřil pěstí do obličeje, tahal ji za vlasy, držel za ruce a odmítal ji pustit z bytu, který zamkl. Pak ji přinutil, aby se svlékla. Pak ji osahával na těle a při tom usnul,“ přiblížil Malášek jednání neurvalce. Ženu tak vysvobodila až přivolaná policejní hlídka.