Kromě řidičky utrpělo lehčí zranění také osm cestujících. Na místě museli zasáhnout tři posádky záchranné služby. „Dvě děti jsme převezli s pohmožděninami a oděrkami do nemocnice,“ uvedl Rostislav Verner z brněnské záchranné služby. Jednou z postižených byla také Lenka Hajdová, která cestovala se svou dvouletou dcerou Barborou. Záchranná služba ji dopravila do dětské nemocnice.

„Vůbec nechápu, co se stalo. Trolejbus se pomalu rozjížděl ze zastávky Bzenecká, měla jsem Barborku na klíně ,“ popsala špatné ráno Hajdová. Najednou uslyšela náraz a spadla i s dítětem na zem. „Byla jsem v šoku. Naštěstí se v nemocnici ukázalo, že nám nic vážného nehrozí,“ poznamenala s úlevou matka holčičky Hajdová.


Selhání řidičky si na přehledném místě nedokázali vysvětlit ani policisté, kteří příčinu havárie šetřili.

„Lehce se zranilo devět lidí včetně šedesátileté řidičky. Z prvotního šetření na místě nehody vyplývá, že se řidička pravděpodobně nevěnovala patřičně řízení. Dechová zkouška však prokázala, že nepila alkohol,“ uvedl mluvčí brněnské policie Bohumil Malášek.

Podle brněnských dopraváků nebyly s řidičkou v minulosti žádné problémy. I když je Věře Zelené šedesát let, procházela všemi testy nutnými pro svou práci. „Řidiči trolejbusů mají povinnou vstupní lékařskou prohlídku a v případech vyššího věku i pravidelné preventivní prohlídky. Od padesáti let je součástí prohlídky také dopravně psychologické a neurologické vyšetření,“ poznamenala mluvčí dopravního podniku Hana Pohanová. Řidiči trolejbusů mají řidičáky skupiny D. Než nastoupí do práce, musí navíc absolvovat kurz.