Velmi živo bylo na konci uplynulého týdne ve zdravotnickém zařízení v brněnské Pekařské ulici. Městskou policii zalarmoval tamní personál kvůli dvěma agresivním ženám ze Znojma.

Osmadvacetileté pacientce a její o rok mladší kamarádce. Obě napadaly zdravotníky. „Konflikt odstartoval emočně vypjatý požadavek starší z dam, aby jí lékaři ihned operativně z těla odstranili nějaký údajný kovový implantát. Když strážníci na místo přijeli, byly obě ženy zamčené v převlékárně a odmítaly vyjít ven. Kabinku Znojemanky opustily až po několika výzvách hlídky k otevření dveří,“ řekl mluvčí brněnských strážníků Zdeněk Novák.

Když ženy strážníky poslechly a vyšly z kabinky ven, udělaly v ambulanci pozdvižení. Začaly křičet a napadat všechny okolo, pěstmi zaútočily i na zdravotní sestry, lékaře a strážníky a jedna z nich se je snažila i pokousat.

K pacifikaci rozlícených a stále více agresivních žen proto museli strážníci použít mírných donucovacích prostředků. S podezřením na spáchání trestného činu pak obě „divoženky“ skončily v rukou republikových policistů.