„S rozhodnutím jsme samozřejmě spokojeni. Mrzí nás ale, že to pan Polívka dohnal až k soudu,“ řekl krátce po vyhlášení verdiktu Harabiš.

Jak uvedl právní zástupce Boleslav Polívky Jindřich Vítek, jeho klient se zřejmě odvolá k Vrchnímu soudu v Olomouci. „Je to pravděpodobné,“ uvedl Vítek.

Polívkovi právníci o zrušení ochranné známky Valašské království usilovali již v minulosti. Tehdy se obrátili přímo na Úřad průmyslového vlastnictví. Neuspěli však. Nepochodili ani se svou žádostí o zapsání ochranné známky Valašský král Boleslav I. Dobrotivý zvolený na furt. Tento titul již několik let používá právě Boleslav Polívka.

„Pan Harabiš na mě neustále útočí, že se vydávám za Valašského krále. Já bych si ho normálně nevšímal. Mám totiž dojem, že naše dvě aktivity, jeho obchodní a naše spíše recesistická, se nevylučují a nepřekážejí si. Pan Harabiš ale ve výpadech neustává,“ vysvětlil již dříve důvody podání žaloby Polívka, který se osobně zúčastnil listopadového stání v ostravském justičním paláci. Na čtvrteční líčení vyslal do Ostravy jen svého právního zástupce.

Tomáš Harabiš se všech jednání účastnil osobně. Podle něj nemá herec s Valašským královstvím od roku 2001 nic společného.

Polívka s Harabišem úzce spolupracovali po založení Valašského království v roce 1997, kdy herec mimo jiné podepisoval pasy Valašského království

V roce 2000 byl poté korunován na Valašského krále. O rok později však následovalo sesazení z trůnu, který připadl Jarmile Šulákové. Důvodem tohoto kroku měly být údajně samozvané kroky Boleslava Polívka, které již podle Harabiše přímo nesouvisely s činností Valašského království. Polívka poté několikrát ve sdělovacích prostředcích použil svůj nový titul – Valašský král Boleslav I. Dobrotivý zvolený na furt.

Nakonec, po vzájemných sporech a výpadech, podal Polívka na Harabiše v roce 2002 žalobu.