Téměř celý obsah půllitrové láhve maďarské pálenky do sebe nalil dvanáctiletý chlapec z jedné z obcí u Šlapanic na Brněnsku. Místo vyučování tak kluka čekalo vyšetření v nemocnici, kam jej převezli záchranáři.

„O alkoholu v láhvi se před školou dozvěděl od svého spolužáka, který si ráno vzal z ledničky půllitrovou láhev. Až ve škole si prý všiml, že si omylem nevzal šťávu, ale pálenku, kterou tam měli uloženou rodiče. Kluci si spolu připili, ale kamarád mu flašku vzal a šel bodře podarovat další spolužáky. Sám si však z láhve několikrát přihnul, kdy vypil z celkového množství většinu,“ řekl mluvčí policie Brno-venkov Aleš Mergental.

O přestávce bujarého pobertu doprovázela na zastávku autobusu jedna z učitelek, protože chlapec byl objednaný k zubaři. Hned před školou si všimla, že chlapec mluví podivně a jeho chůze je vrávoravá. Okamžitě se tak s chlapcem otočila a šla zpět do školy, kde se kluk přiznal, že pil alkohol.

Učitelé zavolali záchranku a lékaři opilého chlapce odvezli do nemocnice. Jeho stav ovšem nebyl podle doktorů kritický. „Přivolaní policisté začali celou věc ve škole prošetřovat jak s dětmi, tak s jejich rodiči v souvislosti s přestupkem v oblasti ochrany proti alkoholismu,“ dodal Mergental.