Postup přípravy:
Tvaroh vyšleháme s vejcem a olejem, přidáme mouku, sůl a krupici. Vypracujeme těsto. Pokud se nám zdá příliš lepivé, přidáme trochu mouky. Necháme jej krátce odpočinout. Těsto rozdělíme na dílky a vkládáme jahody posypané cukrem smíchaným s mletým badyánem a tvarujeme knedlíčky.
Knedlíky ihned vaříme ve vroucí osolené vodě. Zhruba po 5 minutách je vyndáme a lehce propíchneme nožem. Následně na talíři knedlíky posypeme jemnou strouhankou na máslíčku dorůžova osmaženou a polijeme máslem.
Suroviny :
- Náplň: jahody 200 gramů
- Těsto:
- sůl 1 špetka
- polohrubá mouka 10 lžic
- vejce 1ks
- dětská krupice 2 lžíce
- olej 3 lžíce
- měkký polotučný tvaroh 250 g
- badyán 1 lžička
- cukr moučka dle potřeby
- Na posypání knedlíků
- máslo dle potřeby
- strouhanka čerstvá dle potřeby
Dobrou chuť Vám přeje
Maxijedlík Jaroslav Němec