Je jich několik, těch, která jsou pro seriál stěžejní. Vybrali jsme ta hlavní, tedy Severku, Hněvín, dům, v němž bydlel Luďan v podání Martina Hofmanna, přesunutý kostel nebo Podkrušnohorské gymnázium.

Například Luďanův barák už byste nepoznali. V současnosti prochází rekonstrukcí a výrazně mění svou podobu. Jedinou připomínkou zatím zůstává garáž, na které zůstávají amatérské malůvky se značkami jednotlivých automobilek.    

Ostatní lokality, které si v seriálu Most! zahrály, zůstávají beze změn. Romantická vyhlídka u hradu Hněvín, na níž randil popelář Franta s Dášou, je stále vyhledávanou, a to nejen zamilovanými.

Přesunutý kostel Nanebevzetí Panny Marie právě v úterý zahájil po koronavirové pauze turistickou sezonou, ale seriálovou zpovědnici byste v ní hledali marně.  

Masarykovo náměstí v Pelhřimově.
Návštěvníci v Pelhřimově. Vydejte se po stopách filmových míst na Vysočině

Restaurace Severka, v níž se hlavní aktéři u hostinského Edy scházeli, stále funguje a čas od času se na ni někdo zeptá nebo si ji zvenku i uvnitř vyfotí. Po hrobu u vchodu do hospody, kde měl být vysypán popel zemřelého Čočkina, už není ani památky.

Nenašla by se ani zastávka autobusu u Podkrušnohorského gymnázia, která byla vytvořena pouze pro filmaře nebo nástěnka pro plakáty před hlavní budovou gymnázia.

Nejčerstvější památkou v ulicích města na seriál Most! je kampaň radnice pro zlepšení třídění odpadu, na které figuruje jako heslo Dycky Most! tak i popelář Franta, který tvrdí, že také třídí.

Hrad Pernštejn si zahrál v televizním seriálu Návštěvníci.
Výlet po filmových místech jihu Moravy. Hrad Pernštejn si zahrál v Návštěvnících

Osmidílný komediální seriál Most! byl již šestou spoluprací dvojice Prušinovský a Kolečko a Česká televize jej odvysílala na začátku roku 2019. V projektu, který si nadsázkou bere na paškál složitá témata, jakými jsou nesnášenlivost či xenofobie, si hlavní roli zahrál Martin Hofmann. Ještě v tomtéž roce získal prestižní cenu Trilobit za audiovizuální dílo, kterou každoročně v lednu uděluje Český filmový a televizní svaz FITES. V lednu 2020 se znovu vrátil na televizní obrazovky.

Lucie Králíková