Projekt glorchestra, tentokrát s podtitulem club edition, zavítá už 13. listopadu do brněnského klubu Fléda a o týden později do Roxy Praha, aby znovu ukázal, jak skvěle může fungovat živý orchestr ve spojení s moderní hudbou. Diváci se budou moct těšit na osvědčené a sehrané uskupení symfonického Unique Orchestra spolu s Vladimírem 518, DJ Wichem, 7krát3 nebo Zofií Dares. Nově pak organizátoři ke koncertu přidávají afterparty pod taktovkou speciálního zahraničního hosta.

Z návštěv  veletrhů na brněnském Výstavišti na počátku šedesátých let.
Vzpomínka z Výstaviště. Takhle vypadaly brněnské veletrhy před šedesáti lety

„Šest koncertů ze série glorchestra uběhlo až příliš rychle. Na projektu se sešla neuvěřitelná parta lidí, po každém koncertu v nás zážitek z něj rezonoval ještě dlouho a my si říkali, že chceme ještě a víc. Logicky to vyústilo v nápad rozvinout jednu ze složek naší show, a to taneční hudbu, a vzít glorchestru takříkajíc indoor. Ne do koncertního sálu, ale někam, kde to bude mít semknutou atmosféru, kde bude pokračovat party. Do klubu!“, říká umělecký režisér projektu Radim Výchopeň alias Radimo k tomu, co vedle zájmu publika stálo za myšlenkou přijít s pokračováním v podobě glorchestra club edition.

Vzpomínka na Velkou cenu na starém Masarykově okruhu v Brně. Na snímku legenda československého motosportu František Šťastný.
Velká cena v Brně, jak ji nepamatujete. Podívejte na starý Masarykův okruh

Výše vstupného zůstává i v případě klubového mini turné na 200 korunách a výtěžek opět poputuje na pomoc památkám, kde se v létě šestice koncertů odehrála, tedy Výstavišti Praha, zámcích Zbiroh, Slavkov, Sychrov, Hospitálu Kuks a areálu Dolních Vítkovic v Ostravě. Díky divákům a hlavnímu partnerovi, společnosti British American Tobacco, se dosud podařilo vybrat více jako milion korun a s nově přidanými koncerty se dá očekávat, že finální výše darovaných prostředků se přiblíží hranici 1,4 milionu korun.

Stejně jako v případě letních koncertů čeká na návštěvníky welcome drink zdarma. Organizátoři upozorňují, že akce je určena pouze osobám starším 18 let a pro účast na akci je nutné dodržet pravidla stanovená mimořádnými COVID opatřeními Ministerstva zdravotnictví

Termín glorchestra club edition

13. 11. 2021, Klub Fléda, Štefánikova 24, Brno

Program:

19:00 – 21:00 DJ Lumiere

21:00 – 22:20 koncert glorchestra

22:45 – 00:00 special guest (GER)

00:10 – 04:00 afterparty: DJ Lumiere & DJ Madelaine, DJ N’zym

Martin Kubišta