Ve dnech 11. až 15.prosince připravili studenti a zaměstnanci školy pro veřejnost pozoruhodnou přehlídku adventních a vánočních aranžmá, v jejichž výčtu nechyběly adventní věnce, vánoční vázané stromky, svícny, kytice, závěsy, přízdoby a další doplňky připomínající sváteční čas.

Zcela profesionálním způsoben dokázali využít své tvořivé představy, znalosti a dovednosti a vytvořit ve všech výstavních prostorách školy plno vánoční pohody a prostředí odpovídající názvu výstavy Kouzelné Vánoce.

V brněnské zoologické zahradě připravili na Štědrý den komentované krmení vybraných zvířat, například levhartů.
Vánoce v brněnské zoo: levharti se rvali s ovcí, ale krev netekla

Součástí výstavy byl i doprovodný pohádkový program pro mateřské a základní školy, který představoval pro žáky tvořivé vánoční dílny, soutěže a zábavné hry v zahradnicko-ekologickém kontextu. Zaslouží si zdůraznit, že se setkal s nebývalým zájmem a nadšením.

Výstava byla spojena i se Dny otevřených dveří, zájemci si mohli prohlédnout moderně zařízené vyučovací prostory, účelně zbudované a plně zajišťující vzdělávání v duchu potřeb dvacátého prvního století, navštívit sbírkové a pěstitelské skleníky, získat informace o vzdělávacích oborech, které škola nabízí a také se dozvědět o její historii na četných panelech.

JIŘÍ PTÁČEK

Unikátní funkcionalistikcý hotel Avion v Brně při rekonstrukci.
Brněnský hotel Avion otevřou nejdřív na jaře. Majiteli chybějí peníze