Mohutný stříbrný smrk naproti říčanského obecního úřadu rozsvítil světýlka jako vždy na první adventní neděli. Svařák, čaj a cukroví ale letos nikdo neochutnal, natož aby se potkaly desítky lidí, které sem na slavnostní rozsvěcování vždy mířily. Místo ale v žádném případě nezůstane opuštěné.

Říčanští dobrovolníci zhotovili pro místní asi čtyři stovky dárečků. "Přímo na první adventní neděli jsme měli nachystané dárky v podobě chlupatých ozdob. Lidé si je mohli vyzvednout u betléma. Ten má nově vyšperkovaný domeček. Své místo zde našly dva zbrusu nové zvony. Návštěvníci během celého adentu mohou zazvoněním stvrdit své vánoční přání," sdělila Hana Bromová. Přání si navíc mohou napsat a dopis hodit do schránky Ježíškovy pošty, která je taktéž součástí prostranství u vánočního stromu.

Všichni zájemci mohou v Říčanech vyrazit na Pohádkovou vánoční stezku. Trasu s úkoly vyznačí fáborky, jelikož vede obcí, je vhodná i pro vycházku s kočárkem nebo odrážedlem. Mapka i trasy jsou k nalezení na obecním webu.

HALKA HORKÁ

Mikroregion Kahan