Chili v čokoládě, chilli v pivu, v burgerech, omáčkách, pestech, pyré, v nachos, v indickém jídle, v koření,v medovině, a tak dála. Milovníci ostrýchchutí si opravdu přijdouna své. Vybírat se bude také chilli „Výrobek roku“.Ti, kdo pálivé nemusí, nepřijdou zkrátka. U každého stánkubude minimálně jedno jídlo, které nepálí. Kdo chce mít chilli premiéru, může! Papričky té nejlepší kvality budou po celou dobu akce kochutnáníi na prodej. Takové, co běžně k dostání v supermarketech nejsou.
Ostrou chuť v ústech můžou návštěvníci nakombinovat spříjemnou chutí řemeslného piva zminipovovarů. Piva bude na místě kolem 10 druhů a pro letošek také speciálně pro Chillibraní uvařené ChilliALE pivo! Jedenácti stupňové, lehké, svěží a příjemně pálivé. Pivaři určitě ocení soutěž spartnerským pivovarem a milovníci jídla soutěž vpojídání opravdu pálivého burgeru. Ve stáncích bude také cider, víno, nealko i kvalitní káva.
Dvanáctka ostrých přihlášených soutěžících, ženy i muži, minimálně šest kol a pořád zvyšující se obsah Capsaicinu. Taková bude letos soutěž v pojídání chilli. Omáčky, papriky, extrakty… všechno naservírované v té nejlepší kvalitě. Před zraky diváků se budou konzumovat kousky saž milionovými čísly SHU (Scoville heat units–stupnice pálivosti papriček). Tuhle show stojí za to vidět! Začneme v šest hodin odpoledne. A navíc 10 % ze sobotní tržby našich partnerských restaurací půjde na podporu nemocného Kubíka Melouna. Malého bojovníka s cystickou fibrózou.
Akce bude probíhat v pohodovém duchu. Areál Björnsonova sadu je volně přístupný, bez vstupného! Začínáme v 11 hodin.Návštěvníci mohou ochutnávat dobroty ze stánků, nakoupit si chilli omáčky, papričkyivěci potřebné k pěstování. Chillibraní je plné zeleně, ideální na piknik. Po skončení celé akce se všichni sejdeme na afterparty v restauraci U Dřeváka Beer&Grill (Dřevařská 22).
Dominika Hejlová