Karnevalový průvod si nenechalo ujít na osm tisícovek návštěvníků a desítky bubeníků, tanečnic a tanečníků. Druhého ročníku ojedinělé události se zúčastnil také vyslanec Brazilské federativní republiky v České republice Albino Ernesto Poli Junior a velvyslanec ve Slovenské republice Eduardo Ricardo Gradilone Neto.

Zdroj: Youtube

Festival začal v pátek velkolepým koncertem kytarového mága Yamandu Costy na letní scéně hradu Špilberk. Sobotní program lákal odpoledním karnevalovým průvodem, který vedl z Moravského náměstí na Zelný trh. Na něj přímo navázaly další koncerty a taneční vystoupení českých i světových interpretů na celkem třech pódiích – na nádvoří Staré radnice, na Zelném trhu a na Jakubském náměstí.

Zdroj: Youtube

Hlavním sobotním koncertem bylo vystoupení kapely AYOM. Během celé soboty si přišli na své také milovníci dobrého jídla, součástí programu byla ochutnávka specialit jihoamerické gastronomie. V neděli se návštěvníci mohli zúčastnit tanečních a hudebních workshopů v Lužánkách. Festival pak zakončil večerní koncert na Ponavě.

Brasil Fest Brno je jediný festival svého druhu v celé republice. Příznivcům hudby, dobrého jídla a tance umožní prožít tradiční brazilskou kulturu na vlastní kůži přímo v centru Brna.
Brazilský karneval roztančil Brno, podívejte se

Nápad na festival tohoto žánru vznikl při loňském stoletém výročí česko-brazilských vztahů.