Obě sestry atrakci navštívily se svou kamarádkou Adélou. „Kdyby tam nebyla, tak já jsem napůl,“ říká Sophie, mladší ze sester, která seděla s Adélou. Shanti byla v sedačce sama.

Pád kolotoče v době konání Havířovských slavností přerušil program slavností. Havířov, 3. září 2022. Na snímku vlevo primátor města Havířova Josef Bělica v rozhovoru s policií
Nehoda kolotoče je vyšetřována jako ohrožení z nedbalosti. Viník zatím není znám

„Točili jsme se nahoře, pak kolotoč začal zrychlovat a sjíždět. Když jsme byly zhruba v polovině, tak se pak s námi velmi rychle propadlo a začaly jsme narážet do těch budek okolo kolotoče. Sedačky se i dole na plošině stále točily, ale vně zábradlí. Já se snažila odkopnout, aby se sedačka vrátila přes to zábradlí. A povedlo se mi to. Zato Shanti visela v sedačce za zábradlím, musel jí ven pomoci nějaký pán,“ popsala Adéla, které se nic nestalo. 

Nohy v sádře 

Vše si vyprávíme před havířovskou nemocnicí, kam dívky jejich matka přivezla na invalidních vozících. „Sophie, mladší dcera, má zlomený nárt na pravé noze, starší Shanti má v sádře levou nohu. Vyvrtnutý kotník a naraženou patu, ale nemůže chodit,“ říká paní Kristína.

Pád kolotoče v době konání Havířovských slavností přerušil program slavností, Havířov, 3. září 2022
V Havířově havaroval řetízkový kolotoč. Zranilo se nejméně 17 lidí, včetně dětí

Z prvotního šoku už se vzpamatovala. A i děvčata už o té události mluví bez problémů, usmívají se, když se fotí.

„Tak jsme se těšily. Škoda, že už toho víc nestihneme,“ říká Shanti a dodává, že na žádnou takovou atrakci už nikdy nepůjde.

Její sestra je hlavně ráda, že se jim nestalo nic moc vážného. Sádru mají na tři týdny. „Mohly jsme dopadnout hůř. Viděla jsem tam malého kluka, co měl rozříznutou nohu,“ vybavuje si Sophie.