„Miminko utrpělo zranění hlavy. Jeho matka, čtyřiadvacetiletá žena z Rokycanska, již byla obviněna ze zločinu těžkého ublížení na zdraví,“ řekla Deníku krajská policejní mluvčí Martina Korandová s tím, že bližší podrobnosti nyní nelze uvést.

Ilustrační foto.
Zbabělý motorista škodil a ujel

Podle informací Deníku matka nejspíše s chlapečkem silně udeřila o tvrdou podložku. I když mělo vážně zraněnou hlavičku, nepřivolala mu pomoc hned, ale až s odstupem času se ho rozhodla odvézt do nemocnice na plzeňském Lochotíně. To bylo v pondělí. Lékaři, když zranění dítěte viděli, ihned informovali policii. Miminko stále zůstává v jejich péči. „Je u nás hospitalizováno, bližší informace k jeho zdravotnímu stavu ale nelze sdělit,“ řekla v pátek mluvčí Fakultní nemocnice Plzeň Gabriela Levorová.

Ženě by v případě odsouzení hrozilo až dvanáct let vězení. Podobný případ nedávno řešil plzeňský krajský soud. Obžalovanou byla Sabina V. z Plzně, která se svou dceruškou opakovaně mlátila o tvrdou podložku a dále s ní opakovaně intenzivně třásla. Tím jí způsobila velmi vážná zranění, která si vyžádala operaci a více než měsíční hospitalizaci. Holčička byla tehdy plně odkázána na podporu přístrojů a byla v bezprostředním ohrožení života. Ochrnula a měla i další vážné následky. Sabina V. byla odsouzena k šesti letům za mřížemi. Odvolací soud v červenci verdikt potvrdil.