Jenže k potvrzení účasti Líšně v dalším ročníku druhé ligy schází odstranit některé otazníky. „Zatím máme splněné sportovní umístění, získali jsme licenci a v současné době pracujeme na dokončení areálu v Kučerově ulici tak, aby splňoval podmínky,“ sdělil líšeňský předseda Karel Hladiš.

Toho v nejbližších dnech čekají perné momenty. „Máme pouhé tři dny na to, abychom dokončili jednání o spolupráci se Zbrojovkou a městem Brnem. Podle výsledků těchto schůzek se rozhodneme, zda potvrdíme naši předběžnou přihlášku do druhé ligy,“ řekl Hladiš.

Frýdek v posledním kole zaváhal. Líšeň vyhrála a ve třetí lize slaví prvenství

O postup zájem má a zároveň má přislíbenou i finanční pomoc od města. „Brno si zaslouží, aby Zbrojovka byla úspěšná v první lize, a také, aby mělo ještě jedno mužstvo i ve druhé nejvyšší soutěži,“ poznamenal Hladiš.

První místo v MSFL si Líšeň zajistila až v posledním kole, i když šanci měla už jen teoretickou. Na Frýdek-Místek na prvním místě ztrácela dva body a aby se vrátila do čela, potřebovala zaváhání Slezanů na trávníku Hlučína. Sama přitom musela vyhrát v Hodoníně.

Povedlo se. Frýdek totiž v Hlučíně senzačně prohrál 1:2, když zaznamenal svoji první prohru v jarní části třetí ligy, a Líšeň vyhrála v Hodoníně 2:1, čímž se vyhoupla na konečné první místo.

Vítězství brněnského týmu se ale nerodilo lehce. „Snažil jsem se hráčům vysvětlit, že pokud je šance, byť třeba jen teoretická, musí o ni zabojovat na tisíc procent. Do duelu jsme vstoupili aktivně, jenže bez gólového efektu,“ uvedl líšeňský kouč Miloslav Machálek.

Měl jsem jiné nabídky, ale k Líšni mám velmi silný vztah, říká Čampa
Měl jsem jiné nabídky, ale k Líšni mám velmi silný vztah, říká loučící se Čampa

Zatímco jeho svěřenci hráli o postup, tak hráči Hodonína o setrvání v soutěži. „Věděli jsme, že bojujeme o záchranu, o holý život,“ pravil trenér Hodonína Pavol Švantner.

Domácí celek se ve čtrnácté minutě po trefě Filipa Žáka ujal vedení.Vyrovnání se Líšeň dočkala záhy po změně stran, kdy se bombou pod břevno prosadil Filip Smejkal. „V poločase jsme si museli něco říct, protože soupeř měl ze začátku tři tutovky,“ povídal Machálek.

Frýdek ve stejném aktuálním čase remizoval v Hlučíně 1:1. O drama bylo postaráno. Líšeň musela vstřelit branku. Totéž ale platilo i pro Hodonín a Frýdek.

Deset minut před koncem se Brňané dočkali. Útočník Tomáš Machálek se prosmýkl kolem obránců a poslal míč na zadní tyč, kde byl připravený Martin Rolinek a poslal jej neomylně do sítě. V ten moment bylo skóre v Hlučíně stále remízové. Frýdek měl nůž na krku.

V utkání posledního kola krajského přeboru fotbalistů porazil již jistý vítěz Start Brno (červené dresy) Boskovice 5:2.
Boskovice Startu postupovou radost nepokazily. Vítěz přeboru vyhrál 5:2

Pět minut před koncem se Hlučín navíc dostal do vedení, které už udržel. Stejně jako Líšeň. O šampionovi MSFL bylo jasno. „Dokázali jsme v historii klubu něco výjimečného,“ dodal Machálek.