Předchozí
1 z 5
Další

Fotbalisté Otrokovic (modrobílé dresy) proti Blansku prohráli 2:4.Fotbalisté Blanska se radují ze vstřeleného gólu.Zdroj: pro Deník/Jan Zahnaš

Z NOUZE NA ŠPICI. Z profesionální soutěže spadli i kvůli nedostatku financí do třetí ligy a ze soupisky mizel jeden hráč za druhým. Blanenští fotbalisté proto vstoupili do sezony s úzkým kádrem. „Převzít klub, který je zajištěný, je strašně krásné, ale tohle mě lákalo. Mám rád takové výzvy,“ řekl tehdy nový blanenský kouč Petr Vašíček.

Přesto se jeho mužstvo pohybovalo v tabulce do šestého místa, po třech porážkách v závěrečných kolech přezimuje na osmé příčce. „Zvykli jsme si hrát vepředu a nakonec si to pokazili. Hlavním cílem však bylo udržet třetí ligu a být konkurenceschopní, což se nám povedlo nad míru,“ podotkl záložník Václav Minařík, jenž se z hostování vrátí na zimní přípravu do Líšně.

Václavu Minaříkovi podzimní část sezony v Blansku sedla.
Minařík si podzim v Blansku užil, zabojuje o místo v Líšni

Fotbalisté Zlína B (bílé dresy) v 6. kole MSFL prohráli v Rosicích 1:2.Fotbalisté Rosic se v tabulce nacházejí na šestém místě, přičemž s Uherským Brodem mají o zápas míň než ostatní týmy.Zdroj: pro Deník/Jan Zahnaš

PŘEKVAPIVÝ KONEC. Po pěti třetiligových kolech získaly sedm bodů a už řešily angažování nového kouče. Vedení Rosic ale prý Michala Kuglera neodvolalo kvůli špatným výsledkům. „Musím si dát volno a budu se teď věnovat rodině,“ vysvětlil svůj konec v celku z Brněnska zkušený trenér.

Místo něj se ujal rosických fotbalistů ředitel klubu Petr Čejka a v prvních osmi zápasech pod jeho vedením prohráli jen 1:2 s rezervou Jihlavy. „Takovou šňůru jsme tady nikdy neměli,“ řekl Kuglerův nástupce.

Rosice se nyní v tabulce nacházejí na šesté pozici. Jarní část začnou o týden dřív než ostatní týmy, když budou dohrávat zápas v Uherském Brodě. Do té doby je podle Čejky hlavním úkolem vedení klubu sehnat nového trenéra.

Kdo v jarních duelech povede ze střídačky mužstvo kolem kapitána Jakuba Černého?

Petr Čejka vedl fotbalisty Rosic po konci Michala Kuglera coby hlavní kouč poprvé proti Zlínu B, když v šestém kole MSFL celek z Brněnska vyhrál 2:1.
Rosice hledání nového trenéra odložily, ve hře je stále Kuglerův návrat

Znojemský fotbalista David Štrombach (v modrém) dal ve třech zápasech pět branek, naposledy hattrickem přispěl k výhře nad Baníkem Ostrava B 4:2.Znojemský fotbalista David Štrombach (v modrém) hattrickem přispěl k výhře nad Baníkem Ostrava B 4:2.Zdroj: FC Baník Ostrava

ZVRAT NA BAZALECH. Jako by je zázrak na ostravských Bazalech nakopl. Znojemští fotbalisté si pod vedením kouče Aloise Skácela připsali vůbec první tříbodový zisk v této sezoně ve dvanáctém kole na hřišti rezervy Baníku, když zvítězili 4:2. Jenže ve 35. minutě zaostávali o dvě branky. „Už se zdálo, že zápas je ztracený, proto bylo fantastické, že ho kluci otočili. Naučili se pracovat ve velmi solidním tempu, běhají po celých devadesát minut, a to jsou pro mě rozhodující změny, které v mužstvu nastaly. Zvětšila se disciplína, zodpovědnost a kvalita nahoru,“ líčil Skácel.

Od tohoto duelu Znojmo bodovalo v každém zápase až do konce podzimní části. Z posledního osmnáctého místa se tak vyhouplo na čtrnáctou pozici.

Budou Skácelovi svěřenci pokračovat v takovém stylu i po zimní pauze? „Můžou sestoupit až čtyři týmy, proto bude jaro hodně náročné,“ varoval znojemský kouč.

Fotbalisté Otrokovic (červené dresy) nestačili na Znojmo 2:3.
Nový kouč a disciplína. Znojmo se v tabulce zvedá, přijde ale o kanonýra?

Fotbalisté Znojma (modří) hostili ve 13. kole MSFL B-tým Slovácka.Fotbalisté Znojma (modří) obdrželi na podzim v třetí lize pětačtyřicet branek.Zdroj: Deník/Lubomír Budný

GÓLOVÉ HODY. Pět a víc branek v jednom utkání? U znojemských fotbalistů žádná výjimka. Stalo se tak hned v deseti případech, s Blanskem dokonce padli po výsledku 2:5, Rosicím podlehli 3:4. A divoké zápasy se promítly také do jejich skóre. S pětačtyřiceti obdrženými brankami jsou týmem s nejhorší defenzivou v soutěži.

Naopak šestatřicet zásahů je řadí na páté místo v počtu nejvíc vstřelených gólů ve třetí lize. Pouze o dvě trefy za Znojmem je Blansko, desáté jsou v této statistice Rosice, které zaznamenaly pětadvacet branek.

Znojemský fotbalista David Štrombach (v modrém) dal ve třech zápasech pět branek, naposledy hattrickem přispěl k výhře nad Baníkem Ostrava B 4:2.
Štrombacha kopali, tak utekl z Rakouska zachránit Znojmo. Dal dva raritní góly

Guy Reteno Elekana je zatím nejlepším střelcem blanenského týmu.Guy Reteno Elekana je zatím nejlepším střelcem blanenského týmu.Zdroj: pro Deník/Jan Zahnaš

TAHOUN ELEKANA. Téměř po roční fotbalové pauze kvůli koronavirové pandemii, kterou líšeňský hráč strávil v rodném Gabonu, odešel ofenzivní záložník Guy Reteno Elekana na hostování do třetiligového Blanska. A tam se rozehrál k fantastické formě. Důkazem je druhé místo v tabulce střelců, když dal jedenáct branek. Dva góly ztrácí na kometu podzimu Petra Jaroně z Baníku.

Dalším zástupcem jihomoravských celků mezi třetiligovými střelci je David Štrombach. Záložník Znojma se v šesti zápasech gólově prosadil hned desetkrát a stal se nejlepším střelcem týmu. Nejvíc branek mezi rosickými fotbalisty zaznamenal Jiří Koláčný, jenž dal šest gólů.

Blanenští fotbalisté vstřelili v této sezoně za třináct kol osmadvacet branek.
Ofenzivní síla Blanska: Machálek nahání mladé koně, Tulaydana opustila nervozita