Žďár postoupil z předkola přes Slovan Havlíčkův Brod díky vítězství 3:0. Svěřenci trenéra Romana Pivarníka proti němu v poháru ještě nehráli. „Podívali jsme se na ně, víme, jak hrají. Pohárové zápasy bývají někdy nevyzpytatelné, je důležité k utkání přistoupit zodpovědně. Cokoliv jiného se může vymstít,“ řekl trenér Pivarník.

Loňský ročník Mol cupu se Zbrojovce nepovedl, vypadla už v prvním kole proti HFK Olomouc. „Je vidět, že týmy z nižších soutěží dávají do poháru dost,“ dodal Melichárek.

Vítěz duelu si podle losu druhého kola zahraje v Rosicích. Střetnout se tak mohou dva brněnské kluby. „Prvně musíme postoupit, pak můžeme přemýšlet, co dál. Pro Brňáky by to bylo atraktivní utkání,“ usoudil čtyřiatřicetiletý vyškovský rodák.

Šestý tým druholigové tabulky se po českém poháru na domácí hřiště ještě dvě utkání nevrátí. V sobotu hraje v Prostějově, příští čtvrtek v Ústí nad Labem. „Nelze říct, co je důležitější, Mol cup, nebo druhá liga. Musí se k oběma přistoupit tak, abychom došli co nejdál,“ sdělil.

V utkání 3. kola divizní skupiny D porazil FK Blansko (modré dresy) Slovan Rosice vysoko 4:0.
Souboj divizních favoritů vyzněl jednoznačně pro fotbalisty Blanska

I trenér Brna má jasno. „Pohár je důležitý, jako hráč jsem ho dvakrát vyhrál. Soutěžních zápasů nehrajeme tolik, aby nám vložené duely dělaly problémy. Šanci dostanou hráči, kteří zatím tolik nehráli,“ vysvětlil kouč.

ZNOJMO NAVŠTÍVÍ KOZLOVICE
Znojmo s jedním vítězstvím a remízou drží třináctou příčku, nyní se vydává na trávník celku FK Kozlovice, který do prvního kola postoupil přes Viktorii Přerov. Stejně jako Zbrojovka si Znojmo se soupeřem střihne premiéru. „Ještě jsem o nich neslyšel. Jen jsem se díval na mapu, kde Kozlovice jsou,“ přiznal znojemský záložník Matúš Lacko.

Kozlovice hrají sice divizi, podle Lacka je však nesmí podcenit. „Soupeři z nižších soutěží se na nás vždy vyhecují. Zápas se bude vyvíjet podle bojovnosti a přístupu k soupeři,“ dodal jedenatřicetiletý slovenský fotbalista.

V porovnání se Zbrojovkou došel tým od Dyje v minulém ročníku až do třetího kola, kde je zastavila pražská Sparta, se svými šesti poháry nejúspěšnější tým od začátku soutěže. „Je super, že hrajeme i proti lepším soupeřům z vyšších lig. Je to motivace pro fanoušky i pro hráče,“ sdělil.

FC Rakšice.
Čeká je prestižní duel. Rakšice se těší na souboj se Sigmou

Vítěz ve druhém kole vyzve tým ze Zlínského kraje Slavičín, se kterým Kozlovice v prvním domácím zápase divize prohrály 1:0.

O víkendu Znojmo čeká další zápas druhé ligy na Žižkově. „I kdybychom ve středu nedopadli dobře, pořád je druhá liga přednější. Nejlepší by bylo postoupit a o víkendu vyhrát. Teď je hlavní získávat body v lize a hlavně doma,“ dodal Lacko.

Los druhého kola Mol cupu:
Líšeň – Karviná
Slavičín – Kozlovice/Znojmo
Tasovice – Slovácko
Rosice – Žďár nad Sázavou/Brno
Kroměříž – Zlín
Vyškov – Vítkovice

LUCIE PINKOVÁ

Florbalista Luděk Ondráček (na snímku v modrém).
S Hattrickem chceme postoupit, říká po vítězství v derby bývalý Buldok Ondáček