Minutu před závěrečným hvizdem se ocitl osamocený před gólmanem, postrčil si míč okolo něj a zela před ním už jen prázdná branka. Zikl nedal. „Ale zase nejsem takový dřevák, že bych minul. Po zápase se mi přišel hostující bek přiznat, že míč lízl, čímž ho vykolejil na cestě do sítě,“ vysvětlil dvacetiletý forvard.

Spoluhráči mu ale vyčítali, že balon měl do branky dotlačit za každou cenu. „Příště už to dám, to vím,“ pravil odhodlaně Zikl.

Zvýšený hlas ze strany hráčů v kabině po zápase se nelíbil domácímu kouči. „Jsem naštvaný z některých vyjádření kluků a z toho, že po sobě řvou. Ano, měli jsme získat tři body, ale musíme brát i jeden,“ čílil se Miloslav Machálek, který od hráčů žádá pokoru.

„Ale v tomhle případě pokorní nejsme,“ dodal.

Ilustrační foto.
Senzaci zatím chybí domácí triumf. Do souboje nováčků jde Líšeň v roli favorita

Pro duel s Vyšehradem naordinoval svým svěřencům o něco defenzivnější strategii. „Při pohledu na naše skóre je vidět, kde jsme nejvíc zranitelní,“ zmínil Machálek bilanci desíti vstřelených gólů, ale zároveň sedmi obdržených po úvodních čtyřech kolech.

„V první půlce se nám ale ukázalo, že tenhle tah nevyšel,“ podotkl stratég.


Proto se odhodlal ke střídání. Ze hry stáhl zadáka Michala Suchého. „Do druhé poloviny jsme vstoupili s Jardou Málkem, který je přece jen o něco kreativnější. Michalovi jsem důvod stažení ze hřiště vysvětlil, že nešlo o jeho výkon, nýbrž o změnu taktiky,“ řekl Machálek.

Ofenzivní síla Líšně rázem narostla, což Vyšehrad pocítil. „Domácí nás hodně přitlačili a my zuby nehty bránili bod. Ten je pro nás nakonec cenný a možná dokonce i zlatý, když si vzpomenu na šanci z poslední minuty,“ sdělil hostující trenér Roman Veselý.

Ilustrační foto.
Další rána. Zbrojovka poprvé v sezoně prohrála, má ještě horší start než loni

Kromě již zmíněné tutovky Zikla ještě selhal v obrovské příležitosti Guy Reteno Elekana. „To jsou gólovky, které nejde nedat. Bod s Vyšehradem beru jako realitu. Když nevstřelíme branky, nemůžeme vyhrát,“ hlesl Machálek.

Čekání líšeňský fanoušků na první domácí výhru, kterých znovu dorazilo i díky nově namontované tribuně rekordní množství, se prodlužuje. Brňané totiž ve druhé lize na vlastním trávníku zatím pouze remizují, stalo se tak už třikrát.

Přitom kdyby s Vyšehradem vyhráli, mohli poskočit na čelo tabulky, jelikož Jihlava zaváhala. „A to už bych nazval zázrakem,“ líčil Machálek.

Ilustrační foto.
Jsme lepší než celky v MSFL, tvrdí Zbrojovka o B týmu. V divizi chce být jen rok

SK Líšeň – FC Slavoj Vyšehrad 0:0

Žluté karty: Hlavica, Čermák, Bednář, Málek – Rothe, Veselý, Žežulka, Mareš, Čvančara. Držení míče: 50 % – 50%. Střely celkem: 9:3. Střely na branku: 6:1. Rohy: 3:4. Rozhodčí: Pechanec – Melichar, Vodrážka. Diváci: 1 823.

Líšeň: Šustr – Jeřábek, Hlavica (C), Bednář – Ad. Čermák – Reteno Elekana, Minařík (56. Zikl), Suchý (46. Málek), M. Vintr (66. Rolinek) – T. Machálek, Hladík.

Vyšehrad: Otáhal – Žežulka, Švejdík, V. Mareš, Šandera – Verner, Veselý (66. Rataj), Rothe, Čvančara – Pouček (85. Vejvar), Drobílek (C) (72. Kozel).