Na mysli měl tentokrát defenzivní vystoupení, k němuž měl výhrady. „Varnsdorf se dostal do čtyř gólových situací, což je na můj vkus hodně. Objevily se tam momenty, kdy jsme bránili hubou a očima, což je špatně,“ líčil.

S brněnským týmem nyní pracuje na změně, kterou musejí hráči přijmout. „Mužstvo hraje defenzivu podle určitých šablon a já ji chci hrát trochu jinak. Učím hráče jiné řešení defenzivních povinností než kdokoli jiný. Jsem specifický, a to chce čas,“ uznal Machálek, který na lavičce Zbrojovky vystřídal Pavla Šustra.

Trenér Miloslav Machálek.
Rychlost, agresivita, modeluje Machálek Zbrojovku. Dává nám pokouřit, říká Krška

Co tedy po brněnských hráčích požaduje? Nazývá to profesionálním přístupem. „Není to otázka taktiky, systému. Jde mi o důslednost, poctivost, být zodpovědný za svého hráče. V tomto směru jsme nehráli úplně košer s Varnsdorfem, byli jsme zranitelní. V týdnu jsme na tom pracovali,“ řekl Machálek.

Pro zvětšení klikněte.Zdroj: DENÍKStejně jako jeho předchůdce vyžaduje také týmovost. „Aby se ve hře objevily prvky v duchu hesla jeden za všechny, všichni za jednoho, že jsme schopní napravit chyby, které se vždycky objeví. To je otázka dobré připravenosti na utkání, víry ve vlastní schopnosti a obrovské touhy po vítězství. Spoustu věcí jsem tam s Varnsdorfem viděl, to bylo v pořádku,“ podotkl kouč.

Kam se jeho svěřenci posunuli, ukáže Machálkovi první venkovní střetnutí na lavičce Zbrojovky. V sobotu hodinu po poledni nastoupí Brňané na hřišti osmé Viktorie Žižkov. „Momentální výsledky a bodové ohodnocení Žižkova neodpovídá předvedené hře. Viděl jsem zápas v Prostějově (Žižkov prohrál 1:2 – pozn. red.) a udělal na mě velký dojem. Jdeme s respektem do boje a porveme se o co nejlepší výsledek,“ hlásil Machálek.

Fotbalista Jakub Přichystal (v červeném).
Machálek vytáhl eso z občanky: oživil Přichystala. Zkušení jen seděli na lavičce

Náročný styl nového kouče zatím hráčům svědčí. „Vyhovuje nám. Myslím, že to bylo vidět proti Varnsdorfu, z naší strany šlo o dobrý fotbal. Jen tak musíme pokračovat, potřebujeme vyhrávat,“ nabádal brněnský útočník Antonín Růsek.