V Evropě panují velká vedra, a i když rtuť teploměrů o víkendu nemá vyletět tak vysoko jako v uplynulém týdnu, trenéři vnímají termín krátce po poledni negativně. „Čas výkopu není ideální a v tomto počasí je také nelogický. Bereme to ale jako věc, kterou nemůžeme ovlivnit a přizpůsobíme tomu náš denní harmonogram,“ řekl kouč Zbrojovky Roman Pivarník pro klubový web.

Fotbalista Jan Polák.
Není pravda, že jsme s Polákem nekomunikovali, reaguje Zbrojovka prohlášením

Změna termínů zápasů Zbrojovky
Česká televize dodatečně zařadila do vysílání zápas Brna s Prostějovem. Ten se 25. srpna uskuteční již v 10.15 hodin. V televizi diváci uvidí také utkání Zbrojovky v Ústí nad Labem 30. srpna od 18.00.


Hráči tak musí být stoprocentně připravení i za této situace. „Vedro je nepříjemné, ale musíme se s tím srovnat. Tréninky tak máme svižné, ať nejsme na sluníčku příliš dlouho. Člověk pije větší množství tekutin, protože víc vypotí,“ okomentoval aktuální teploty obránce Petr Pavlík.Zdroj: Deník/Markéta Evjáková

S počasím se ve Zbrojovce rozhodli bojovat změnou denního režimu. „Snažili jsme se posunout tréninky, ať nezačínáme v deset hodin, ale už v devět. Také se po zátěži zchladíme v ledové vodě, aby se únava nerozšiřovala. Ale to děláme téměř vždy bez ohledu na to, zda je vedro, nebo ne,“ přiblížil jednatřicetiletý stoper, jenž ve Zbrojovce začal třetí sezonu.

Brňané jsou po třech kolech v tabulce sedmí. Žižkovu patří dvanáctá příčka za dvě remízy s Chrudimí a Prostějovem. „Nečeká nás snadný zápas. Oba soupeři chtějí vyhrát. Žižkov před posledním utkáním měnil rozestavění, takže nějakou představu máme,“ uvedl k soupeři Pivarník.

Podobně smýšlí i jeho protějšek na lavičce Pražanů. „Přijede hodně kvalitní soupeř nabitý skvělými hráči. Nic na tom nemění skutečnost, že se první dvě kola ve druhé lize rozkoukával, jak se soutěž hraje. Je to něco úplně jiného než první liga. Bereme pouze tři body. Bohužel se k televiznímu zápasu váže takto brutálně zvolený čas, kdy panuje největší výheň,“ uvedl na stránkách Viktorie její kouč Petr Mikolanda.

Zbrojovku zatím gólově táhnou letní posily. V každém utkání udeřil útočník Lukáš Magera. Proti Chrudimi se hned dvakrát trefil mladý středopolař Damián Bariš. „Je dobře, že se prosadili. Přeju klukům, ať to tam padá. Tým si sedá a proti Žižkovu chceme zvítězit. Náš cíl je dostat se co nejrychleji zpátky do ligy,“ prohlásil Pavlík.

JAROSLAV GALBA

Miroslav Tomáš
Manažer Poděbrad Tomáš: Nejtěžší bylo postoupit. Teď se musíme oťukat