Srdnatý nováček z Líšně poskočil na pátou pozici, když si připsal minulý víkend první domácí výhru sezony nad Prostějovem 3:0. Pardubice šokují možná ještě víc. Východočeši vévodí tabulce soutěže se čtyřbodovým náskokem před Jihlavou. Každý týden podávají další důkaz o tom, že na čele druholigového peletonu jsou právem. „Mají velmi dobré kontakty na trenéry reprezentačních mládežnických výběrů a proto se jim tam objevují velmi zajímaví hráči, které znám, protože jsem dlouhá léta dělal skauta,“ vyzdvihl nadcházejícího soupeře trenér brněnského celku Miloslav Machálek.

Kometa Brno, ilustrační foto
Cíle Komety na následující tři zápasy: urvat první výhru venku

Líšeň už ale v dosavadní části sezony dokázala nejednou obrat o body favority, remizovala třeba s Hradcem Králové nebo i s Žižkovem. „Vyjma prvních dvaceti minut toho zápasu nás nikdo vyloženě nepřehrál. Prezentujeme se svým fotbalem, který je pro kluky extrémně náročný, ale je vidět, že nese ovoce a děláme body. Kdybychom byli o trochu zkušenější, věřím, že máme o tři body víc,“ poznamenal brankář Martin Šustr.
Pro zvětšení klikněte.Zdroj: Deník/Markéta EvjákováLíšeň se tak zbavuje nováčkovského respektu. „Nebojíme se nikoho. Zase se bude hrát devadesát minut a soupeř musí dát víc gólů než my. Doufám, že podáme lepší výkon než proti Prostějovu,“ uvedl Machálek, který nebyl s výkonem svých svěřenců v minulém kole spokojený.

Líšeňskému koučovi vadilo především velké množství šancí, do které se Hanáci v utkání dostali. „Nevyhrálo lepší mužstvo. Prostějov se jevil jako fotbalovější a vyspělejší družstvo. Soupeř si na můj vkus vypracoval moc šancí,“ zmínil Machálek.

V duelu s Pardubicemi už obranu nováčka opět vyztuží spolehlivý stoper Jan Hlavica, který v minulém klání absentoval kvůli karetnímu trestu.

Pardubice o víkendu obrátily duel s Varnsdorfem a nadále zůstávají jediným neporaženým týmem soutěže. „Líšeň ukazuje svou sílu a musíme se na ni připravit. I když ji moc neznáme, vlastně jen z videa, řešili jsme, jakým stylem hraje a snažili jsme se na ni nachystat. Když chceme uspět, musíme na hřišti plnit, co máme,“ prohlásil pro pardubický klubový web záložník východočeského celku Tomáš Solil.

Tomáš Hron stěhuje v teráriu zmiji gabunskou.
Hron se na zápas o světový titul chystal stěhováním desetikilové zmije