Parádně se trefil hlavně v prvním případě, kdy střelou z dálky zamířil přesně k zadní tyči. „Úvodní gól byla perfektní týmová práce do níž se zapojili všichni hráči. Tony Růsek předvedl skvělou práci a míč mi nahrál pod sebe na šestnáctku. Snažil jsem se balón trefit a padlo to tam,“ radoval se Bariš.

Díky dvěma přesným zásahům se zařadil za spoluhráče Lukáše Mageru, který ve třech utkáních zaznamenal stejný počet branek. „Nevím jestli ho ohrozím, on je trochu jiný střelec, ale vynasnažím se mu to znepříjemnit a doufám, že i další kluci v týmu,“ vtipkoval spokojený trenčínský odchovanec.

Bariš dává na 1-0
Zbrojovka poprvé v sezoně vyhrála. Proti Chrudimi řádil dvougólový Bariš

Pro svého spoluhráče na hrotu měl jen slova uznání. „Je to pan útočník, dokazuje to také ve Zbrojovce, když dal v každém zápase gól. Snad zůstane zdravý, bude se mu dařit a pomůže nám brankami i výkony,“ přál si Bariš.

Očima trenéra
„Jsem rád, že dal jako defenzivní záložník dva góly. Byl v šestnáctce hodně vysoko a zakončil. S Dominikem Křížem se podíleli na každé rozehrávce, zezadu hodně naběhají. Zvládají odebírání balónů i práci s míčem,“ řekl brněnský kouč Roman Pivarník.

Přitom střílení časté skórování mezi jeho stěžejní úkoly. Bariš totiž zastává post defenzivního záložníka. „Na této pozici mám za sebou hodně utkání, už jsem získal zkušenosti. Vím, kde mám stát a umím odhadnout, co protihráč přibližně udělá. Mám soupeřům kazit hru a získávat míče, abychom ihned mohli útočit,“ popsal.

Ve středu hřiště jej od začátku sezony doplňuje osmnáctiletý Dominik Kříž, kterého si Zbrojovka vytáhla z juniorky. „Domino je dobrý fotbalista, kterého si diriguji. Víc hraje na míči, já jsem zase trochu lepší do defenzivy. Každý máme svoji stranu a rozdělené úkoly od trenéra, které se snažíme dodržovat,“ tvrdil Bariš.

Oba hrají za brněnský A tým poprvé a ze začátku trochu vázla souhra. I proto z úvodních dvou zápasů vydolovala Zbrojovka pouze jeden bod. „Teprve si na sebe zvykáme, a také krajní hráči jsou noví. Pracujeme na tom, aby na hřišti bylo vidět, že jsme týmoví a víme, co chceme hrát,“ hlásil brněnský středopolař.

Ten do Zbrojovky přišel jako volný hráč ze Zlatých Moravců hrajících nejvyšší slovenskou soutěž. „Končila mi smlouva a klub mi umožnil posunout, za což mu děkuji. Strávil jsem tam dva a půl roku a chtěl zkusit něco jiného,“ řekl.

Instalace deštníků Komety Brno v ulici Česká v Brně.
Českou ulici stíní stovky deštníků. Včetně třinácti žlutých jako titulů Komety

První posila, kterou brněnský klub v létě přivedl, už si na jihomoravské město zvykla. „Kluci mi ze začátku pomohli a řekli, jak to v Brně chodí a jak se zorientovat. Rychle jsem se adaptoval,“ potvrdil Bariš.