Duel startuje v sobotu ve čtvrt na jedenáct dopoledne. „V kabině na téma, že se lidé víc zajímají, jestli Honza nastoupí, padlo pár fórků, ale jinak se chystáme na zápas jako na každý jiný,“ prohlásil prostějovský útočník Karel Kroupa mladší, který pochází z Brna.

Útočník Zbrojovky Brno Lukáš Magera (vlevo).
Jak je důležité mít Mageru. Jeho magie drží Zbrojovku, prosadil se popáté v řadě

Sedmatřicetiletý Polák se na začátku srpna se Zbrojovkou nerozešel v nejlepším. Oznámil totiž, že v Brně se s ním nikdo nebavil, načež klub zareagoval prohlášením, v němž stálo, že se nejedná o pravdu. „Myslím, že už to svým způsobem hodil za hlavu. Po všem, čím si Honza prošel a co má za sebou, určitě nebude nervózní z druholigového zápasu. Jak jsem ho pozoroval, normálně se chystá na svůj první zápas za Prostějov a myslím, že absolutně nedělá rozdíl proti komu nastoupí,“ přemítal Kroupa mladší.
Pro zvětšení klikněteZdroj: Deník/Ivo Špatný
Zatím se jeví jako pravděpodobné, že Polák nastoupí. Na internetových stránkách Prostějova se totiž objevuje pozvánka na zápas a dominuje jí právě fotka Poláka. „Doufám, že bude k dispozici Kroupa, Polák i Jan Koudelka, takže máme z čeho vybírat. Věřím, že uvidíme dobrý zápas, uděláme nějaké body a určitě neprohrajeme,“ přál si předseda prostějovského klubu František Jura.

Kromě Kroupy a Poláka na Hané nastupují i další hráči, kteří prošli Zbrojovkou – Aleš Schuster a Martin Sus. „Už je nás v Prostějově většina z Brna. Uvidíme, co to přinese. Zbrojovka se teď chytla výhrou doma. Ale zápas je otevřený. Bude hodně vyhecovaný a snad přijde hodně fanoušků,“ zadoufal Schuster.

Až na Poláka jsou všichni ze Zbrojovky pryč víc než dva roky. „Motivaci mám asi o stupínek větší, na druhou stranu už je to nějaký pátek, co jsem odešel. Většina kluků se obměnila, zůstali maximálně dva tři,“ tvrdil Kroupa mladší.

Další zajímavostí je, že všechny kromě Kroupy trénoval brněnský kouč Roman Pivarník. „Aldu Schustera ještě jako mladíka, který šel z Brna na hostování do HFK Olomouc. Znám také trenéra Oldu Machalu, s nímž jsem hrával. Bydleli jsme spolu na soustředěních. Ale nijak se nehecujeme,“ pronesl na klubovém webu Pivarník.

Jeho svěřenci okupují šestou příčku, Prostějov je osmý. „Čeká nás silový a agresivní soupeř. V jeho kádru jsou hráči, kteří nastupovali v Brně a budou mít zvýšenou motivaci,“ varoval lodivod Zbrojovky.

Fotbalisté Zbrojovky (v červeném) podruhé v novém ročníku druhé nejvyšší soutěže vyhráli. Doma zdolali České Budějovice 2:1.
Zbrojovka si připsala cenný skalp. Vyhrála nad dosud stoprocentními Budějovicemi