Oba zatím čekají na první vítězství. „Poztráceli jsme body a nemůžeme si dovolit je pravidelně ztrácet. Občas se to stane, potřebujeme se však dostat na vítěznou vlnu,“ nabádá brněnský trenér Roman Pivarník.

Chrudim postoupila ze třetí ligy a zatím remizovala 1:1 na hřišti Žižkova, potom podlehla doma Ústí nad Labem 2:3. „Jde o mužstvo, které postoupilo a vezlo se na pozitivní vlně, protože vyhrávalo. Ale bude to znovu jen o nás, abychom si šance vytvořili a proměnili je,“ uvědomuje si slovenský stratég.

Speciální motivaci má záložník Peter Štepanovský, jemuž se tento týden narodila dcera Melissa. „Nejhezčí dárek by byly tři body, to mi úplně stačí. Když k tomu pomůžu, budu jen rád. Snad jsme se nakopli trochu už ve Vlašimi, i když jsme tam chtěli vyhrát,“ říká na klubovém webu Štepanovský.

Brněnský útočník Lukáš Magera
Brno se zvedlo až po darované brance. Z Vlašimi veze bod

Pivarník ordinuje Zbrojovce ofenzivní kombinační styl, jenže nově složené mužstvo se zatím hledá. Po domácí blamáží 1:3 s Jihlavou v minulém kole remizovalo 2:2 ve Vlašimi, když Brňané stahovali dvougólové manko. „Měli jsme procentuální držení míče osmdesát ku dvaceti. Chceme hrát nátlakově, pozičně na baloně a náročně, ale musíme se vyvarovat hrubých chyb jako ve Vlašimi. Pak stojí ještě víc sil zápas otáčet,“ zmiňuje kouč.Pro zvětšení klikněte.Zdroj: DENÍK

Do herního schématu zasadila Zbrojovka pět nových letních tváří a na tréninku fotbalisté pracují na osvojení koučových myšlenek. „Už ve Vlašimi jsme viděli velký progres, na trénincích se posouváme. Hráči vnímají, co chceme hrát. Je důležité zvládnout dva, tři zápasy výsledkově, aby se v tom mužstvo utvrdilo a posunulo dál,“ tvrdí Pivarník.

Zbrojovka se přitom stále ohlíží po ofenzivní posile, vždyť tíha herní režie leží na teprve osmnáctiletém benjamínkovi Dominiku Křížovi. „Hledáme ještě jednoho hráče, nechceme se ukvapit. Záleží, jak všechno dopadne,“ nechce kouč nic konkretizovat.

Marc Márquez.
Márquez chce slavit obhajobou. Zkazit ji může Rossiho historicky osmé vítězství

S Tomášem Mičolou, jehož klub zkoušel v úvodu letní přípravy, už nepočítá. „Nechceme jít do rizika,“ naráží na jeho nejistý zdravotní stav. Brno už opustil nadbytečný střední záložník Tomáš Pilík, který přestoupil do maďarského celku Honvéd Budapešť.

Otevřené přestupové období stále nabízí možnosti doplnění kádru. „Monitorujeme první i druhou ligu. Nechceme jít do ciziny, protože hráč většinou dojde bez přípravy a vznikne problém. Sledujeme některé fotbalisty,“ opakuje Pivarník.

Semafor. Ilustrační foto.
Radnice obnoví semafory na křižovatkách. Přidá k nim i kamery