Vedení to oznámilo na klubových stránkách minulý týden. „Trenér Šustr i ředitel Požár se mě ptali, zda chci pokračovat. Odpověděl jsem, že jsem v Brně spokojený, takže jsme se dohodli celkem rychle,“ uvedl čtyřiadvacetiletý středopolař. 

Může se tak v klidu soustředit na zimní přípravu. „Od sedmnáctého jsme začali individuálně trénovat. Každý dostal rozpis, jak běhat i kolik zvedat v posilovně. V pondělí jsem měl první běh. Bylo to jen osm kilometrů, ale v určitém tempu. Máme sport testery, které vše zaznamenají,“ přiblížil. 

Zimní dril nepatří mezi fotbalisty k nejvyhledávanějším zážitkům. „Příprava není nikdy oblíbená, ale je v pohodě. Člověk si zaběhá kolem domova a podívá se po okolí. Nejhorší je počasí. U nás leží sníh a led a na tom se tak dobře neběhá,“ dodal rodák z Vyškova, který vyrůstal v Lipovci na Blanensku. 

Marek Čiliak.
Chystá se návrat Čiliaka a Krejčíka? Kometa loví posily

Na led se dostal již v listopadu. To dokonce na bruslích, když si celý tým včetně trenérů střihl hokejový zápas. „Všichni si to užili. Beru to jako hodně dobré zpestření, při kterém byla sranda. Jsem kluk z dědiny, vždycky jsem šel s kamarády hned po škole na led a domů se vracel až večer. Takže hokejový začátečník vyloženě nejsem,“ podotkl Sedlák, který si spoluhráči vyzkoušel třeba i box.

Teď už zase řeší fotbal. Po Novém roce čekají Brňany přátelské souboje v zimní Tipsport lize. 

Tu Zbrojovka loni dokonce vyhrála. Jenže na jaře čekal sestup do druhé ligy. „Příprava hraje jistou roli, ale sezona je úplně o něčem jiném. Když jsme zažili dobrou přípravu, jaro nebylo nic extra a zase naopak,“ přiznal.

Nyní Brňanům ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE patří sedmá příčka. „Podzim nám nevyšel, ale stále věřím, že je postup reálný. Je to můj jediný cíl a celý tým za tím půjde. Proto jsem prodloužil smlouvu. Chci s Brnem zpátky tam, kam patří,“ vyhlásil. 

Sám Sedlák na podzim naskočil do čtrnácti ligových zápasů. „S vytížením jsem spokojený. Většinu utkání jsem odehrál. Když jsem nenastoupil, vzal jsem to jak to je a nehledal v tom nic jiného. Moji pozici jsme při podpisu smlouvy neřešili. Rozhodne forma. Člověk by nikdy neměl mít místo jisté,“ zakončil záložník.

JAROSLAV GALBA

Bývalý jihomoravský předseda fotbalového svazu Pavel Blaha.
Bývalý předseda krajského fotbalového svazu: Jižní Morava likviduje sama sebe