Proti zataženým soupeřům se totiž Brňanům nedaří, třebaže na trávníku vládnou. „Předpokládám, že tentokrát bude soupeř hrát fotbal. Očekávám kvalitní podívanou z obou stran a víc prostoru pro naši hru. Doma jsme body naposledy ztratili, takže se jedeme rvát o výhru,“ připomněl na klubovém webu brněnský kouč Pavel Šustr týden starou remízu 0:0 se Sokolovem.

S lepší pozicí jdou do měření sil Hradečtí. Ve druhé lize získali třiadvacet bodů a drží bronzovou příčku. Zbrojovka je se sedmnácti body devátá. „Budou obtížní soupeři. Hrají kombinační fotbal, snad nehodlají jen bránit. Předvedeme naši hru,“ vyhlásil brněnský záložník Peter Štepanovský.

Ilustrační foto.
Plán brněnských volejbalistů před Ústím: Ulehčit práci nahrávačům

Slovenský fotbalista přišel do Zbrojovky letos v létě z Karviné a poprvé tak okusil druhou nejvyšší českou soutěž. „Slýchal jsem, že je to tvrdá liga, a je to tak. Některá mužstva, která k nám přijedou bránit, ani nechtějí hrát fotbal. Jen kopou a kazí naši hru. Jakmile získají míč, odkopávají. Jsme ale tým, který musí takové zápasy vyhrávat. Když dáme první gól, přidáme další. Jen naposledy jsme nevstřelili ani jeden,“ uvedl třicetiletý křídelník.
Zdroj: Deník
V úvodu sezony stříleli hráči Zbrojovky branku za brankou, mnoho gólů však i dostávali. Pak se trend otočil. V posledních čtyřech duelech lovil brankář Dušan Melichárek míč ze sítě jedinkrát.

Jenže jeho spoluhráči v útoku za stejnou dobu nadělili soupeři pouhé dva góly. „Na začátku jsme se asi víc soustředili na útok. Teď nechceme dostávat branky a nejspíš jsme z něčeho v ofenzivě ubrali,“ zamyslel se Štepanovský.

Ten se o místo na křídle pere s Milanem Lutonským, nyní se navíc uzdravil rychlonohý Musefiu Ashiru. „Naposledy jsem moc nehrál. Čekal jsem, že budu vytížený víc, ale to je na trenérovi. Musefiu se na tréninku ukazuje velmi dobře směrem dopředu. Uvidíme, koho kouč pošle na hřiště,“ sdělil autor jedné asistence v letošní sezoně.

Sílu Jihomoravanů ocenil i kouč hradecké lavičky Zdenko Frťala. „Brňané mají kvalitní, zkušený kádr. Příchod nového trenéra jim dodal impulz a v lize pod ním ještě neprohráli,“ připomněl slovenský stratég pro klubové stránky votroků.

Jeho svěřenci si musejí dát pozor zejména na urostlého snajpra v brněnském útoku. „V týmu vyčnívá Lukáš Magera. Na druhou ligu je to rozdílový hráč. Ztělesněná zkušenost, ale určitě není jediný, od koho hrozí nebezpečí,“ zmínil Frťala.

JAROSLAV GALBA

Karel Abraham
Šance pro Abrahama. Se silným strojem může při Velké ceně Austrálie ze dna