Jeho svěřenci to mohou napravit už v sobotu. Od pěti hodin odpoledne hostí na stadionu v Kučerově ulici druhého nováčka FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Vyšehrad. „Jde o tým ve stejné roli, jako jsme my. Po postupu obměnil kádr, který doma neprohrál a venku navzdory dvěma prohrám předvedl solidní výkon,“ vyjádřil se Machálek na adresu soupeře, kterého má nastudovaného.

„Půjde o stěžejní duel pro oba celky,“ doplnil.

Doposud šla Líšeň do utkání vždy v roli outsidera s tím, že spoléhala na nováčkovský elán, což fungovalo náramně. Sobotní duel bude v mnohém jiný. Především do něj půjde brněnský celek v roli favorita.

Ilustrační foto.
Minule překonali návštěvnický rekord. Teď fanoušky Líšně čeká nová tribuna

Zatímco předtím mohl v uvozovkách jen získat, nyní se v případě klopýtnutí jedná o ztrátu. „Naše role se začíná měnit. Uvidíme, jak se s tím popereme,“ líčil šéf líšeňského defenzivního valu Jan Hlavica, který se o morálku spoluhráčů nebojí.

„Jsme docela odolní, ale ještě jsme si neprošli krizí,“ poznamenal.

Pro zvětšení klikněte.Zdroj: DENÍKZatím svítí slunce, až první prohra přinese oblačno. Teprve s ní se ukáže charakter mužstva. „Tým je zdravý a kolektiv silný. Krizi chceme co nejvíc oddálit. Pokud přijde, věřím, že ji zvládneme,“ doufal Hlavica.

Se spoluhráči se stále sehrává. I když se Líšeň drží v tabulce na druhém místě, ne vše je ideální. „V ofenzivní činnosti jsem spokojený,“ pravil Machálek.

Líšeňský útok nasázel už deset branek, což je druhé nejvyšší číslo v soutěži. Jenže problémy hlásí obrana. „K té mám výhrady,“ řekl kouč nováčka.

Jen dva týmy obdržely víc než sedm gólů, kolik jich dostali Brňané. „Především nás sráží nezkušenost. Vzadu jsme nerozhodní a postrádám větší komunikaci,“ vypočítal Machálek.

Jan Hlavica (vlevo) se mimo fotbal zabývá investováním do startupů. Zajímavá povolání mají i jeho spoluhráči.
Líšeň píše pohádku jako Leicester v anglické lize. Obraně šéfuje Hlavica

Ve středu Líšeň sehrála pohárové utkání na trávníku divizního nováčka Skaštic. Sice dala pět branek, ale zároveň tři obdržela. „V přípravě jsme měli málo času na vyladění optimální souhry. S novými kluky se postupně seznamujeme. Časem si všechno sedne,“ hlásil Hlavica, který diriguje defenzivu uprostřed stoperské trojice v ofenzivním rozestavení 3-5-2.

Vzadu pár rychlých přihrávek a kvaltovat dopředu. „To nám sedí,“ přitakal Hlavica. Útok, útok a zase útok. To je DNA Machálkova systému. Žádný zanďour. Ale přece jen někdy nastane období, kdy se hráčům vepředu střelecky nedaří či je třeba deset minut před koncem udržet vedení.

Umí vůbec hrát Líšeň ryze defenzivně? „Vlastně ani nevím,“ pousmál se pětadvacetiletý zadák. „Uvidíme, až to bude potřeba. Doufám, že se do takových situací nedostaneme,“ doplnil Hlavica.

Přípravný zápas mezi Zbrojovkou Brno (červená - Peter Štěpanovský) a Jihlavou (modrá)
Zkouška Duklou. Zbrojovce ve šlágru pomůže i Štepanovský

Kdo ví, kdy bude potřeba zaparkovat pomyslný autobus. Třeba už v duelu s Vyšehradem. „Čeká nás náročné utkání. Zejména ofenzivní síla Líšně je nepopiratelná,“ upozornil vyšehradský kouč Roman Veselý pro klubový web.