Pivarníkovo místo zaujme dosavadní kouč staršího dorostu Zbrojovky a asistent reprezentační sedmnáctky Pavel Šustr. „Vedení klubu analyzovalo současnou situaci A mužstva a po jednání s trenérem Pivarníkem došlo ke společné shodě, že stávající realizační tým u mužstva končí,“ stojí v prohlášení brněnského celku.

Zbrojovka v Prostějově zaznamenala třetí prohru ze šesti utkání. „Každý si musíme sáhnout do svědomí, co děláme špatně, protože takhle hrát nemůžeme. Chceme postoupit a místo toho jsme ve středu tabulky,“ láteřil na klubovém webu brněnský útočník Lukáš Magera.

Ilustrační foto
Fotbalový víkend na Prostějovsku

Přitom Jihomoravané utkání rozehráli slibně, v první půli poslal z penalty Zbrojovku do vedení právě Magera. Jenže Prostějov taktéž z pokutového kopu vyrovnal a v poslední minutě nastavení rozhodl z přímého kopu. „Zápas jsme měli jasně pod kontrolou. Soupeř hrál to, na co jsme hráče upozorňovali. Bohužel se minely opakují stále dokola. Nejde o systém, děláme zbytečné individuální chyby. Mohou se stát v jednom, dvou duelech, ale nám se to přihodilo v pěti zápasech ze šesti,“ zlobil se po zápase Pivarník.

Klání provázelo nezvyklé množství penalt. Zbrojovka kopala jednu, Prostějov dokonce dvě, ale domácí forvard Karel Kroupa svůj pokus neproměnil. „Rozhodnutí je na rozhodčím. Když jsem viděl první penaltu (Zbrojovky – pozn. red.), přišlo mi to divné. U druhé míč spadl hráči na ruku a třetí jsem neviděl,“ povídal prostějovský záložník Jan Polák, který po přestupu z Brna poprvé naskočil do zápasu.

Jeho bývalý tým sehraje pod novým koučem další utkání ve čtvrtek na hřišti Ústí nad Labem.

1. SK Prostějov – FC Zbrojovka Brno 2:1Poločas: 0:1

Branky: 61. Koudelka (pen.), 90+4. Žikol – 28. Magera (pen.)

Rozhodčí: Houdek – Moláček, Pfeifer. Žluté karty: 62. Sus, 69. Schuster – 44. Štepanovský, 64. Vraštil. Diváci: 1 230.

Prostějov: Bréda – Pernackyj, Sus, Schuster, Slaninka – Píchal (65. Pančochář), Koudelka (82. M. Kovařík), Polák, Žikol, Šteigl (66. Hapal) – Kroupa.
Zbrojovka: Melichárek – Jakub Šural, Vraštil, Kryštůfek, Eismann – Štepanovský, Bariš, Kříž (71. Růsek), L. Krejčí, Bartolomeu (62. Jambor) – Magera.